Hur Kingen kom till mig

Igår blev det inget bloggande, för jag var och sov över hos en kompis..

Spencers blogg kan man läsa om hur Spencer kom till sin matte Marie och jag tyckte att det var en kul idé, så här kommer våran historia :)

Jag har alltid varit väldigt intresserad av djur och haft massa djur av olika slag runt omkring mig när jag växt upp, men det var inte föränn våran dåvarande New Foundlands hund Xaya (
uttalas Saja) började bli gammal som jag verkligen fick upp ögonen för hundar, innan hade det mest varit hästar som jag varit intresserad av. Förutom Xaya hade jag tigigare haft en New Foundlandshane som hete Rebell, en Flat coated retrivertik vid namn Jazza, och en storpudel som hete Dennis.

Jag började köpa rasböcker och läste om olika raser, och jag fastnade direkt för den Amerikanska Cocker spanieln. Vackra, bedjand ögon och lång, silkig päls. Dens psykke verkade också helt perfekt, glad, lättlärd och energisk. Jag tittade självklart också på andra raser t.ex. pudel, chihuahua mm. men "amrisen" vekade helt perfekt. Jag ville verkligen ha en hund att träna med, lydnad, bruks men framför allt till utställning..

Sen en dag när min låtsasmamma kom hem från sina föräldrar hade hon med sig en utklippt annons..
annons
annonsen..
Vi packade in familjen inkl Xaya och körde till orten där Kingen levde. Jag minns hur vi körde in på parkeingen till radhuset och en av dörrarna öppnades och där stod två kvinnor och den ena höll i halsbandet på en skällande liten  "amris". Bara jag och pappa gick in i huset först och vi satte oss båda direkt på golvet medans kvinnorna pratade med pappa. Kingen, som då hete Rambo, gick först fram och luktade på pappa och sedan kom han till mig och la sig i mitt knä (SÅLD!) Kingen såg inte alls ut som de "amrisar" som visas på bild i rasböcker med lång, vacker välvårdad päls, utan han var helt avrakad, hade skavsår på halsen och hade ett jack i huvudet. Men jag visste att han var rätt hund för mig ändå :)

De sa att vi fick ta hem han på en prov-vecka, men att han precis hade kommit tillbaka från ett gammalt par som hade haft han på prov. (Senare fick vi reda på att de försökt sälja honom i några månader och att han hade fått följa med olika människor på prov flera gånger men att han alltid kommit tillbaka.) Vi kunde inget annat än att ta hem honom, och jag visste att han inte skulle få komma tillbaka till dessa människor.
första bilden*
Den första bilden tagen på Kingen hemma :)
Hemma fick Kingen nog sin störst trygghet i Xaya. De låg alltid tillsammans i korgen, Xaya på sidan, och Kingen mellan hennes framben (det såg faktiskt ut som att hon kramade honom)..

Vi har i efterhan fått reda på att familjen som han kom från var väldigt instabil med en "dum" pappa, det hade handlat om misshandel, vilket kanske förklara ärret som Kingen fortfarande har i huvudet.. Polisen hade även varit hemma i deras hem, vilket kanske förklarar vrf Kingen blir orolig och rädd när han hör polisbilar och andra sirener..

Det värsta med att ha en omplaceringshund är att man inte vet vad som hänt honom tidigare, men det bästa är att jag vet att jag har gjort hans liv bättre*

Jag älskar dig Kingeling^^ <3
xaya o kingen
Xaya
och Kingeling <33

Idag

Idag åkte jag och Kingeling ner till Göteborg för att träffa mina kompisar Camilla och Linda och deras hundar mittelspitzen Glittra, griffon bruxelloisen Pepsi och den engelska springer spanieln Chessie :)
Vi fikade i Haga och sedan gick vi på stadspromenad ^^
1
Chessie :)
2
Glittra ^^
3
Kingeling
på uteserveringen :)
4
Chessie*
5
Chessie :)
5
Pepsi
och
Glittra :)
6
Kingen ^^
7
Pepsi
och en trött
Glittra ;)
8
sötnosarna*
10
Kingeling <3
11
Kingen :)
12
Kingen
på bussen hem
^^
Hemma så var rådjuret på besök idag igen, men denna gången så hade våran katt Smulan, tröttnat på äppel- och vinbärstjuven ^^
13
Smula: Det var en stor mus ;)

Hoppas att ni har haft en lika bra dag som mig och Kingen idag ^^
xoxo*

bestlutsångest??

Imorse efter Kingen ätit sin frukost skulle han sova i sin fåtölj, men tydligen hade han beslutsångest om vilken sovställning han skulle ha ^^ :)
1
hmmm.. hur ska jag sova??
2
kanske såhär..^^
3
..eller såhär
*
3
nej, såhär får det bli
^^
4
kanske såhär
?
5
såhär får det bli
*
Såhär låg han i 10min med sedan kom Deava in och väckte honom ^^


Dagens outfit

dagens outfit
Dagens outfit
..är ett halsband (Little Pirate Collar) från Puppy Angel
och en hemmagjorde jeansrosett med döskallar^^

Idag

Idag på förmiddagen hade jag spårträning med Kingen och Donna, och det gick jätte bra :) Kingen klarade spåret och tog alla pinnarna med en gång, som vanligt. Men även Donna som oftast brukar vara flamsig, koncentrerade sig faktiskt och klarade hela spåret med en gång :)
På eftermiddagen åkte jag och min kompis
Lisa ner till gbg, men eftersom det var dåligt väder och vi skulle shoppa och fika så fick Kingen stanna hemma med Donna och Deava.. Jag hittade bla en t-shirt från Cheap Monday med houndstooth-tryck och kom och tänka på att den matchade Kingens houndstooth-jacka från Puppia :) Så självklart var jag tvungen att köpa den, man är inte lite besatt HAHA x)
1  2
Husse och vovve = matchning?? :)

Idag

Idag har jag och Kingen varit på hästpremering med Omida och Harley, och som vanligt fick jag "ställa ut".. Detta var en mkt viktig premering för hon skulle inta bara visas utan även mätas och göra ett körprov för att bli stamboksförd. Om hon inte blivit stamboksförd skulle Harley inte få bli hingst, men nu eftersom Omida klarade stamboksföringen så kommer nu Harley (om han blir fin och får höga poäng på premeringar) få vara hingst :)

När jag visade Omida var det fint väder men sedan började det att regna och åska..
Kingen tyckte att det var roligt att få vara med på hästpremeringen, framförallt för att vi hade fika med oss ;) ..men det fanns även massa roliga hundar där ^^
1
Kingeling
sitter och väntar på att hästarna ska bli färdiga ^^
2
Kingen
hade idag på sig sitt nya, jätte fina halsband som han fått av mina kompisar Phoebe och Erica som köpte det när de var i England i sommar ^^
3
Omida
gör sitt körprov :)
4
Harley
och Omida :)
5
hehe
, såhär låg Kingen hela vägen hem ^^
6
..när vi kom hem såg vi detta rådjur tillsammans med sin familj, ätandes vinbär i trädgården :)
7
när vi skulle gå ut på promenad blåste det jätte kallt (var är sommaren?!),
Kingen hade på sig sin hoodie från Dickens´ closet by Petco *
mini1  mini2  mini3  mini4

Hoppas att ni har haft en hunderbar dag ^^
xoxo*

JAG BLIR SÅÅ ARG!!

Av en slump kom jag in på en hemsida http://www.elhalsband.com/, och jag säger bara fy f#n! Det står på hemsidan: "En lydig hund, är en lycklig hund." Eeee.. URSÄKTA?! En hund som lyder sin ägares minsta vink för att den inte ska få en elchock är en lycklig hund?! Tror inte det!

Det står även på deras hemsida: "

Obs! Många produkter på denna sida är enligt lag förbjudna att använda i Sverige.

Däremot får du: äga, sälja, och köpa dem.

Du får använda de i nästan alla andra länder i världen."
Men deras affärsidé går ju ut på att sälja halsband till människor i Sverige, alltså så stödjer de lagbrott!!
 
Elhalsbandet kallas på hemsidan för dressyrhalsband!! ee, mer plåga sin hund-halsband..
Man kan även läsa om deras produkter t.ex. "Har en lägre maxström än de andra dressyrhalsbanden. Inget för de riktigt envisa hundarna." och "Ett dressyrhalsband, för den lite mer kräsne."

Jag säger bara: USCH!! Jag blir så arg! Inte på något sätt kan någon övertala mig om att elhalsband borde få existera, och jag kan erkänna att jag trodde att denna typen av "träningsmetoder" inte fanns i Sverige på 2000-talet, men tydligen finns det folk (idioter) som köper dessa..... !

Men detta inlägg vill jag föra vidare information om att detta verkligen existerar! Och vi måste göra något åt det!
Fram för allt måste vi föra budskapet vidare, men jag tänker göra allt jag kan för att få slut på försäljning av elhalsband i Sverige! Reinfeldt och co. kan ju förbereda sig på några mejl från mig, och även från er hoppas jag!!

sjukt!
NEJ TILL EL-HALSBAND!!!


Idag

Idag har vi mest legat i sängen framför datorn hela dagen, men lite träning har vi hunnit med också :) klicker-, freestyle- och lydnadsträning ^^ Imorgon ska vi gå upp tidigt (05:00!!) för vi ska på hästutställning igen och jag ska visa våran nordsvensk Omida, som är mamma till Ramida som jag visade sist. Vårat lilla föl Harley ska också åka med och självklart ska även Kingen få åka med denna gången :)
1
Kingeling ^^
2
Kingen i sin älskade fåtölj*

Hoppas att ni har haft en bra dag
xoxo

Dagens outfits

<333
Dagens outfits
Kingen: linne (SPRING) från Puppia, halsband från Luxo, rosett från My One..
Deava: t-shirt med krona från Tradera.com, halsband från MacLeather..
Donna: "diamant"-halsband från Lundgren´s..

Idag

Idag visade jag våran nordsvensk Ramida på hennes 2års premering. När vi var inne i ringen började det att spöregna så jag såg inte framemot att springa i mina gympaskor, men som tur var halkade jag inte ;) Trots det dåliga vädret fick gick det strålande (ordvits?) hon fick 39poäng, vilket är en uppgång från senaste utställningen då hon fick 37poäng. Och hon blev placerad 2a i sin grupp :) jätte nöjd ^^
ramida^^
Ramida :)
Hundarna fick stanna hemma men min farfar kom hem och promenerade med hundarna till Kingens stora förtjusning. Han älskar nämligen min farfar ^^
donna  deava  kingeling^^
       Donna                      Deava                    Kingeling

Hoppas att ni har det bra, i regnet ^^
xoxo

Färgning

I Japan och i China har den såkallade pandahunden blivit väldigt populär. Som ni kanske förstår handlar det inte om någon hybrid mellan en hund och en panda, utan är just en Chow chow som är färgad som en panda.. I asiatiska djuraffärer kan man nu köpa färgade små chow chow valpar, och rasen är nu populärare än någonsin. Att Chow chowen är en ras som är känd för att vara envis, aggresiv och att den absolut inte passar som familjehund är nog inte något som dessa valpköpare tänker på när de köper en pandahund.... Vi får hoppas att rasens ökade populäritet inte blir denns undergång som med många andra raser som blivit extremt populära på kort tid.. 
pandahund
pandahund vs chow chow^^
Att färga sin hund är ett omdiskuterat ämne, men jag kan säga att jag gillar det inte. Jag ser inte ett så stort problem i att färga sin hund i en naturlig färg eller t.ex. färga någon slinga men att färga hela sin hund rosa tycker jag är att förlöjliga hunden. En hund med en extremt onaturlig färg kan göra att hunden inte kan visa sina signaler på rätt sätt och andra hundar kan tycka att den färgade hunden ser konstig och läskig ut.. Men som sagt, att färga t.ex. en gammal hund som blivit grå och färga tillbaka den till sin naturliga färg har jag inget problem med sålänge hunden inte känner obehag eller lider utav färgningen..
1  2  3
fult
en stackars pudel..
tigerhund
kanske tigerhunden blir nästa "inneras" i Asien??

xoxo

Taxen

I Sverige är taxen en av de vanligaste raserna, men framför allt som jakthundar.. I USA och Japan är dock taxen en av de vanligaste/populäraste raserna som just sällskapshund.. Taxen är faktiskt den ras som har flest registreringar i Japan. I dessa länder är taxen en älskad ras och t.ex. görs det speciall anpassade kläder och väskor för att passa just den kortbenta och långa taxen. I Japan är den måste eftertraktade taxen den såkallade "tigertaxen", som även nu börjat komma till Sverige :)
1
3 söta små påklädda taxar.. ^^
2  3  4
5  6  7
8  4  10
slut
tax med specialdesignad tax-outfit :)

xoxo

Idag

Idag har vi, förutom ett litet Bollebygds besök, varit hemma hela dagen. Det har blivit hundträning och promenader som vanligt. På morgonpromenaden blåste det jätte mkt så Kingen fick ha på sig sin nya mysoverall ^^
morgonpromenad
Kingeling :)
fottbollsplan
I Bollebygd gick vi till skolans fotbollsplan och tränade freestyle :)
skogspromenad kingen
..sedan blev det skogspromenad med alla tre vovvarna :)
skogspromenad deava
Deava :)
ni kanske undrar vrf Donna nästan aldrig är med på bild, det är för att i skogen springer hon omkring som en dåre hela tiden så jag får nästan aldrig några bra bild på henne ;) Att jag får en bra bild på Deava hör också till ovanligheterna. Kingen däremot är en riktig linslus ^^

Hoppas ni har det bra
xoxo

Pudelfrisyrer

I Japan blev pudeln mindre och mindre populär och tax och chihuahua populärare. Nu har dock pudeln återkommit som japanernas favorit tack vare en ny klippstil. Glöm rakade nosar och lejonklippningar.. Nu ska pudlarna se ut som nallebjörnar..
pudel-bichon style
Detta är inte en Bichon frisé som man kanske kan tro, utan en Toy pudel!
Här kommer lite olika varianter av Nalle-klippningen.. Som ni ser så är de flesta pudlarna bruna eller aprikosa, vilket är de vanligaste färgerna på pudel i Japan..
1  2  3  4 
5  6  7  8
9  10  11  12
13  14  15  16
17  17  18  20
21  22  23
Även om jag tycker att de flesta av dessa puldar är söta i sina Nalle-frisyrer så kan jag inte hjälpa att jag tycker att det nästan ser lite ovårdat ut med orakade nosar men det är nog bara för att man är så van vid rakade ansikten på pudlar.. Denna pudeln dock är ju bara för söt :)
stor bild

xoxo


Tävling

Tävling: Vinn en tuff tröja från Small To Big
Nu har Alisa, ägare till Gizmo & Leeloo kört igång med en ny tävling och denna i gång
i sammarbete med otroliga Small To Big.

I potten ligger dessa tuffa och söta tröjor, Barkforce Guard (värde: 199kr) för en tuff kille och Doggie Angel (värde: 199kr)  för den tuffa tjejen.

De finns i följande storlekar:
Barkforce Guard: 1-6
Doggie Angel: 1-5


Tävlingen slutar den 27:de!

Tävling

Nu har Posh Pooches tävling igen!
Den här gången kan man vinna ett ställbart halsband från
Pinkaholic!
Halsbanden är i jeans med en rand av blått eller rosa prickigt tyg,
på koppelkroken sitter ett litet silverben och de kan ställas från 18.5 - 30cm.
Tyvärr är ju halsbandet för litet för Kingen,
men lilla Deava däremot vill gjärna ha ett rosa halsband :)
Tävlingen avslutas den 10 augusti.

Igår/ Idag

Igår och idag har jag och Kingen varit hos min kompis Jenny, som är Kingens favorit av mina vänner^^
Kingen som nu är van att vara hemma hos vänner var duktig och gjorde inget bus, förutom att äta upp en påse med gammalt bröd ;) Det blev grillning, film och mkt prat ;)

1
Kingeling ^^
kingen o jenny^^
Kingen och Jenny :)
2
jag och Kingeling ^^
3
Kingen; kan man få lite chips?
4
Kingen; TACK ^^
god natt^^
god natt
:)
promenad
morgonpromenad
:)
film
Innan jag åkte hem idag såg vi denna filmen, The Breed, som lite kort handlar om några personer som åker till en ö där det finns galna, människoätande hundar.. En bra film som rekomenderas, fast den är ibland liite läskig ;)
Jag har på Animlal Planet sett ett "bakom scenerna-program" om denna filmen, där man såg hur de tränar alla hundarna, vilket var jätte häftigt att se ^^

Ha det bra
xoxo 

Idag

Inatt har några vänner till familjen sovit över här hemma hos oss, och de hade med sig sin supersnälla och lugna golden Viktor. Han är väldigt stor för att vara en golden, och är mer lik en New Foundlands-hund i storleken. Och jag säger bara wow, vad mkt denna hunden har varit med om i sitt 8a åriga liv! Han kom som omplaceringshund från sin kennel och han såldes för han var "aggresiv" mot andra hundar och han inte kunde vara lös.. Han går ALLTID lös (han bor i centrum) och han är helt underbar mot andra hundar. Och, tro det eller ej: han har överlevt ett VARGANGREPP!!!
1
Viktor :)
Idag ska jag och Kingen åka hem till min kompis Jenny (som är Kingens favorit av alla mina kompisar) och sova över hos henne.. :)
2
Jenny
och Kingen :)

xoxo

Har du hört talas om..

Har du hört talas om hundraserna Mi-Ki,Shiloh Shepherd, Chinook eller Biewer Terrier?
Eller kanske en blue merle-färgad pudel eller en brun/vit-färgad tax?
Här kommer lite ovanliga raser (
som ej är godkända av SKK), och några ovanliga färger (vissa är godkända av SKK, och vissa är inte godkända)..

Mi-Ki:
mi-ki2  mi-ki1  mi-ki3

Shiloh Shepherd:
ss1  ss2  ss3

Biewer Terrier:
bt1  bt3  bt2

Chinook:
c1  c2  c3

Alaskan Klee Kai:
a1  2  a3

American Hairless Terrier:
aht1  aht2  aht3

Taxar:
t3  t2  t1 

Pudlar:
p1  p2  p3

Amerikansk Cocker spaniel:
am1  am2  am3

Flatcoated retriver:
flat

Pomeranian:
1  p2  p3

xoxo


Idag

Idag har det varit jätte fint väder så det har blivit ännu en träningsdag :) Freestyle-, spår- och klickerträning med Kingen och Donna, och lite klickerträning med Deava.. Jag tog också med mig Kingen och Deava in till Bollebygds centrum för lite miljöträning med Deava. Anledningen till att jag tog med Kingen också är att han är så lugn och van vid sånna situationer att hans närvaro ger en lugnande effekt på Deava. Donna å andra sidan kan vara lite nervös och skulle kanske även stressa upp Deava, därför fick hon stanna hemma..
Deava var jätte duktig och gick fint brevid Kingens sida :) När det körde förbi en stor lastbil blev hon lite rädd, men eftersom Kingen bara gick helt oberörd så förstod hon att det inte var farligt och efter hon tittat på den följde hon glatt efter oss igen
:) bra att jag har Kingen ;)
deava - bollebygd
Deava inne i centrum :)
kingeling <3 ^^
Kingeling :)
Deava - bebis ^^
Deava :)
Deava och Donna <33 ^^
Deava och Donna :)

Hoppas att ni har haft en bra dag^^
xoxo


Idag

Idag har vi bara varit hemma och tagit det lungt. Alla vovvarna har fått sina klora klippta och jag har borstat tänderna på Kingen och Donna, vilket jag gör 1-2 gånger i veckan.. Vädret har varit ganska bra så vi har varit ute och tränat. Det har blivit freestyle och lite lydnad med Kingen och Donna, och liiite klickerträning med Deava :) Jag ska börja lite smått och klicka in henne hade jag tänkt nu och hon är jätte duktig! :D

Förutom träning med hundarna, har jag också haft "ringträning" med en av våra hästar, nordsvensken Ramida, som jag ska ställa ut på en hästutställning om en vecka :) Jag älskar hundutställningar, men eftersom jag inte har någon hund som går att ställa ut får jag hålla mig till hästar istället ;)

1
en gammal bild på mig och Kingen som är taget på Model Lab ^^

Hoppas att ni har haft en bra dag :)
xoxo

Idag

...fortsättning från förra inlägget ^^
1
Pepsi; God morgon :)
2
Kingen;
nu får ni inte sova mer, jag vill ha frukost
^^
3
matvraket Kingeling satt (såklart) och tiggde vid matbordet..
4
söta
Glittra :)
6
Kingeling :)
7
Kingen
myser i sin nya overall
:)

När vi skulle åka hem blev det jätte varmt, men som tur var fanns det air-contition på tåget, hallelujah!!^^

xoxo

Igår

Igår åkte som sagt jag och Kingen ner till Göteborg för att träffa både 2- och 4benta vänner :)
1
Kingen sover på bussen till Gbg.. :)
Först åkte vi till Haga och fikade på en mysig uteservering till ett café..
När jag passade alla 4 hundarna (Kingen, griffonen Pepsi, mittelspitzen Glittra och tibbetanska terriern Amber)
medans mina kompisar var inne och stod i kön till kassan, såg vi flera förbipasserande hundar, människor, cyklar mm  vilket var en väldigt bra miljöträning för alla hundarna..
2
Kingen
sitter på uteserveringen..
3
mittelspitzen
Glittra :)
4
Pepsi,
som är en liten griffon bruxellois
:)
5
tibbetanska terriern Amber :)
Efter Haga åkte vi till Hundskafferiet och där shoppade jag lite hundgodis och en "hundkaka" till Kingen..
godis^^
Sedan när vi skulle åka hem till Camilla (ägare till Glittra och Pepsi) stannade vi till i Kållered och gick till Huveröds :) Där köpte jag denna röda overall (Melody från märket CAMON) som det var 50% rea på
:D
Pris:
355:- 178:- !!
6
Kingen
provar sin nya overall i butiken 
:)
Efter shoppingen gick vi och åt på en uteservering till en pizzeria och sedan tog vi bussen till Camilla..
1
Kingen sitter och tar en paus innan den låånga (10min) promenaden hem till
Camilla ;)
2
Glittra och
Pepsi :)
3
Amber :)
Senare på kvällen hemma hos Camilla tittade vi på filmen Chihuahuan från Beverly Hills..
Jag kan erkänna att den var ganska bra tills när den lilla chihuahuan skällde som en (monsterhund?), det förstörde filmen lite
;) dumma Disney.. ^^
chihuahuan från hills
chihuahuan från Beverly Hills
4
Kingen;
jag vill också se på filmen.. och äta chips
;)
god natt
Glittra:
God natt
:)

xoxo

Nu

Nu ska jag och Kingen ta bussen till Gbg där vi ska träffa mina kompisar Camilla, Josefin och Linda, och vovvarna Amber, Pepsi och Glittra. Det ska bli lite shopping och fika, sedan åker vi alla hem till Camilla, där vi ska sova över :)

Oj, nu hinner jag inte skriva mer för bussen går vist om 5min x)
Hälsa om ni ser oss i Gbg..

xoxo


Idag

Idag har jag haft en pälsvårdsdag med Kingen. Det har blivit bad (med det nya vanlijsdoftande shampot, så nu luktar han jätte gott :) ) och jag har fönat honom och klippt lite..
Efter all pälsvård tog jag med alla vovvarna på skogspromenad :)
1
Kingen, Donna
och Deava- som vanligt hoppar Deava ut ur bilden precis när jag ska ta kortet.. :P
2
nyfönad och fluffig
Kingeling :)
3
labbebus
:)
4
Deava
fick idag syn på sin första ekorre idag :)

6
Deava
ligger och myser i mitt knä med Kingens tröja :)

Tävling


Jag är med och tävlar om ett valfritt namnsmycket från parlsmycken.com
Vill du också vara med och tävla? Gå då in på Elin's blogg!

haha, ni kan ju gissa vems namn det skulle stå på smycket om jag vann ;)

Idag

Idag har vi bara varit hemma hela dagen och jag har städat och tränat med en av våra nordsvenskhästar, Ramida, inför en uppkommande hästutställning. När jag städade kändes det som att Kingen gjorde allt för att vara i vägen. När jag dammsugade låg han på golvet, när jag skulle bädda sängen låg han i sängen. När jag skulle damma tog han dammtrasan och skulle leka med den och när jag skulle vika mina kläder hoppade han upp i sängen och la sig på kläderna ;) Han kanske tyckte att jag inte brydda om honom tillräckligt mkt, men nu ligger han iallafall i mitt knä med huvudet på tangentbordet x)

Vi har även hunnit med lite freestyle- och klickerträning
:)
...och Kingen har lekt med sin nya pipleksak från Puppia ^^
1
Ge mig den.. NU!
2
Min, bara min
!!

xoxo

Dagens inköp

hundskafferiet
Dagens inköp gjordes som sagt på Hundskafferiet :)
Jag köpte ett svart textilkoppel från Puppia, som matchar mkt bra med det nya halsbandet från Puppia som jag köpte i Torsdags. Men å andra sidan så kan man ju ha ett svart koppel till nästan vad som helst ;)
Pris: 99:-
Jag köpte även ett hundschampo med vaniljdoft från märket Masterpet :)
Pris: 99:-
Jag fick även med 4st testprover på Tea Tree Treatment-shampo som skall vara bra mot loppor, fästingar och "hot spots". Märket är John Paul Pet :)
1

xoxo

Idag

Idag åkte jag och Kingen ner en snabbis till Gbg för lite shopping och freestyleträning med störning. Vi hade ganska tur med vädret eftersom det inte började regna riktigt mkt föränn vi gick på bussen hem igen :)
1
Kingen sitter och väntar på bussen till Gbg..
När vi kom till Gbg tog vi direkt spårvagnen till Slottskogen där vi tränade lite freestyle, och trots att det var mkt folk och hundar där så var Kingen jätte duktig :)
2
Kingen
är så van vid både tåg, bussar och spårvagnar nu att han bara hoppar upp i ett säte och somnar direkt ;)
Framför oss satt en tant som nog trodde att det var jag som snarkade eftersom hon inte såg
Kingen :P
hundskafferiet
Sedan blev det lite shopping på Hundskafferiet :)
3
Som det syns på rutan så började det regna jätte mkt när vi skulle ta bussen hem från Nils....

Hemma var det ganska fint väder så jag "klädtränade" Deava lite ute i trädgården och till min stora förtjusning beetede hon sin precis som vanligt när jag tog på henne Kingens tröja :) Hon sprang omkring och lekte och var precis som vanligt. Jag ska verkligen träna henne att ha på sig kläder, så hon inte blir som Donna som verkligen inte gillar kläder och inte enns kan ha på sig ett regntäcke..
1
Är jag inte söt?? :)
2
Tröjan är köpt på Tradera.com men är liiite för liten för Kingen men passar jätte bra på Deava även om den kommer att passa ännu bättre när hon har växt lite till..
3

xoxo

Idag

Idag har det regnat, regnat, regnat och åter regnat..
Jag tyckte att jag hade haft sån tur när jag klädde på mig för kvällspromenaden eftersom det varit uppehåll alla de gånger jag varit ute med hundarna under dagen, men när jag öppnade ytterdörren så regnade det naturligtvis :(
Kingen
blev glad när han märkte att han fick på sig sin regnjacka så han inte skulle bli blöt, vilket han verkligen inte gillar. Donna däremot fick gå "naken" eftersom hon verkligen hatar sitt regntäcke, och lilla Deava fick också bli blöt eftersom hon inte har något regntäcke ännu.. När hon har växt till Kingens storlek ska jag köpa henne en regnjacka som Kingen sen får överta när hon växt ur den, det känns lite onödigt att köpa en till henne nu när hon ändå om några veckor har växt ur den...

Jag har tränat lite klickerträning med Kingen och Donna idag, och det har gått jätte bra :)

Sen har jag också suttit och tittar på blocket.se och jag säger bara OMG så söta hundar det finns. Fastän jag har en liten valp här u huset och 3st hundar räcker gott för tillfället, men när jag väl flyttar hemifrån så.. När det är dags för mig att köpa nästa hund så kommer jag aldrig kunna bestämma mig ;) Samtidigt som jag vill ha en renrasig hund som jag kan ha till utställning, så finns det ju såå många söta blandisar och även om jag köper en renrasig betyder det ju inte att just den hunden kommer att gå bra på utställning och då kommer jag ändå bara träna agility och freestyle med den och då kan jag ju lika gjärna ha en blandras..
Sen storleken är alltid ett viktig fråga, en liten (mini) hund är ju så praktisk att stoppa under armen om så behövs och den går att ta med överallt, däremot kan de vara svårare att träna med. Det är ju ett faktum att det inte finns så många agility vinnande-chihuahor..
En stor hund är lättare att träna olika hundsporter med men de är inte så lätta att ta med sig..
Nej, det får bli en mellanras, mellan papillon och mellanpudel-size.. Men chihuahor och yorkies och pomeranian är ju så söta och charmiga.. och storpudlar och afghaner har ju alltid vara något av favoriter, men nej! mellanhundar får det bli..
Italienska vinthundar är ju så vackra men de som jag träffat verkar lite "hariga". Kanske en "chinese", de är ju så häftiga men kanske inte så lättlärda.. Men en dvärgpudel kankse! Bra size och lättlärda och om jag nu ska bli hundfrisör så är ju en pudel nästan ett måste.. men en "amris" till skulle ju inte vara fel heller, fast en lite mindre med mkt päls till utställning. De är ju trots allt min favoritras.. hmm, så svårt..
Om det nu skulle vara någon som orkat läsa igenom hela detta långa inlägg, så kanske ni har ett bra tips på min framtida hundras?
1
vovvarna på en mkt regnig promenad..

xoxo

Dagens tips

Dagens tips är att Spoiled Dog anordnar nu en tävling där man kan vinna en leksaksglass!
Kingen vill självklart ha den blåa :)
Tävlingen avslutas den 31 Juli 00:00.
För mer info om tävlingen tryck 
HÄR!
glass :)
Är glassarna inte för söta??

Dagens inköp

Dagens inköp är halsbandet "J.J SCARF" från Puppia, och det köpte jag på Hundskafferiet :)
Egentligen var det tänkt att jag skulle köpa ett matchande koppel till Kingens nya sele från Tabitha & Angus idag, men eftersom det blev ett halsband som jag inte heller har något matchande koppel till istället, så får det bli till att köpa två nya koppel nästa gång ;)
halsband1
Pris: 159:-
halsband2
Kingen
poserar med dagens inköp :)

xoxo

Idag

Idag åkte jag och Kingen som sagt ner till Gbg där vi träffade mina kompisar Linda och Josefin och Lindas hundar, de tibbetanska terrierna Diva och Romeo :)
Vädret var inte direkt jätte kul då det regnade under nästan hela Göteborgs vistelsen.. Först gick vi omkring och fönstershoppade inne i Nordstan och sedan tog vi spårvagnen till Slottskogen.
Innan Nordstan, när jag och Linda satt och väntade på Josefin, så träffade vi hundbloggaren Kattis, ägaren till chihuahuan Sam. De har ju flyttat ner till Gbg från Sthlm :) Det var jätte kul att få träffa en hundbloggare på riktigt, och jag hoppas att vi ses mer gånger :D
kattis sam
Kattis & Sam
1Kingen :)
2
Diva :)
3
Romeo
som aldrig förut hade åkt vare sig buss eller spårvagn var jätte duktig och höll sig lugn hela tiden
:)
4
Linda och Romeo utanför "Zoo-Butiken". Vi var inne i denna butik med det fanns inte så mycket kul där..
Mest massa foder och några tråkiga halsband.. Så det blev ingen shopping där..
5
Romeo. Väl inne i slottskogen blev vädret inte bättre, men kul hade vi ändå
;)
7
en något blöt Kingen ;) Brevid det café som jag och Josefin var på i tisdags fanns det en scen med tak över, så där satt vi och hade det mysigt och fikade :) .. och när vi hade suttit där ett tag och haft det trevligt, slutade det plötsligt regna och vi tog oss en promenad i parken
:)
hundskafferiet
Innan vi åkte hem blev det lite shopping på Hundskafferiet :)
8
Kingen var trött och sov på spårvagnen
;)
9
Diva :)
10
På hemvägen låg Kingen och sov i sättet :) Ser ni va duktig jag är? Kingen som var blöt, fick ligga på sin regnjacka för att inte blöta ner sättet.. Gud så duktig jag är x)

xoxo
 

Nu..

Nu ska jag och Kingen åka ner till Gbg och träffa kompisar :) Jag ska föröka hitta ett matchande koppel till Kingens nya sele från Tabitha & Angus.. Kingen är glad över att han ska få träffa sin tibbetanska terrier-kompis Diva som han inte träffat på hela sommaren :)
Diva :)
fluffbollen Diva :)

xoxo, hälsa om ni ser oss ;)


Idag

Idag var både jag och Kingen trötta från gårdagens Göteborgs besök, så idag har vi mest tagit det lungt hela dagen. Jag har legat i sängen framför datorn och haft The Hills-maraton, och Kingen har legat och snarkat i sin fåtölj.. ;) Vädret idag har varit ganska muligt, men nu på kvällen blev det jätte fint så jag, Kingen och Donna gick på en härlig långpromenad :) Imorgon ska jag och Kingen antagligen åka till Gbg igen för att möta kompisar, både 2- och 4benta ;)
1
Kingen
i sin älskade fåtölj :)
2
Deava
= puppy eyes??
;)
3
Deavas första dagens outfit:
Idag provade jag en av Kingens puppia-selar på Deava :) I halsen är den dock lite för stor och den är lite väl lång men runt magen var den perfekt! Så om några veckor (valpar växer ju som ogräs) så lär hon passa perfekt i Kingens selar, och kläder ;)

xoxo


Dagens inköp

Som sagt var vi idag och shoppade på Hundskafferiet i Göteborg och shoppade :)
Dagens inköp:
1 
1. sele (Harness-Tweed-Brown) från Tabitha & Angus. Pris: 299:-
2 
2. pipleksak från Puppia. Pris:
59:-
3
3. sportlinne (BASKETTBALL 3) från Puppia. Pris: 259:- 127, 50:-

4  5  6
Selen verkar vara av väldigt bra kvalité, samma typ och passform som Puppias selar.
Leksaken får högsta möjliga betyg av Kingen ;)
Linnet hade väldigt bra passform och är inte trång i amrhålorna, som så många hundkläder är..

xoxo

Idag

Idag tog jag och Kingen bussen till gbg där vi träffade min kompis Josefin och berner sennen Bellis, som Kingen aldrig träffat förut men har blev helt förälskad i henne :) kärlek vid första ögonkastet?

Hemma regnade det så jag packade ner regnkläder till Kingen, men i Göteborg var det jätte skönt väder. Lite molningt och blåsigt men fortfarande varmt, perfekt hundväder :)
1
Kingen på bussen där han flörtade med en liten papillon ;)
I Göteborg åkte först spårvagn till Haga för att fika, men där fanns det ingen bra plats för att fika med hundarna (Bellis tar ju lite plats) så vi åkte till Slottsskogen istället där vi fikade på en mkt hundvänlig uteservering :)
2
Bellis
och Josefin :)
3
Kingen
med dagens outfit: sele (HOMERUN NAVY) från Puppia, med tillhörande koppel och blå rosett
:)
3
söta
Bellis :)
4
jag och
Kingeling :)
5
Bellis
tyckte att det blev lite varmt, men under bordet var det tydligen skönare
;)
6
Bellis
och Kingen klättrar i träd
;P
7
Bellis, Josefin
och
Kingeling :)
8
Efter slottsskogen blev det shopping på
Hundskafferiet :)
9
Bellis
på spårvagnen tillbaka till stationen..
Tack för en (h)underbar dag Josefin och Bellis :) <3
9
en något trött Kingen på bussen påväg hem ;)

xoxo

Dagens tips

2
Dagens tips är att Ira och Mio har en utlottning på deras blogg
(http://www.luckyprince.blogg.se/)  
där man kan vinna flera små söta rosetter!
Tävlingen pågår till söndag den 19 juli
1

För att besöka deras blogg och/eller få mer info om tävlingen tryck HÄR!

Idag

Idag har vädret varit såpass tråkigt att vi förutom promenader och klickerträning, mest bara legat och tittat på tv hela dagen. På promenaderna var det lite kyligt men samtidigt var det sköna vindar som piggade upp hundarna som sprang omkring och lekte hela tiden, t.o.m. tråkmånsen Kingen lekte :)
1
Deava och Kingeling :)

xoxo

Nyhetsbrev från Bamses Bollar

Nyheter från webbutiken Bamses Bollar!!
1

Nyhet - reseparaply - blanda motiv hur du vill!
 
Under Bamses Bollars kategori Jennys Specialare/ Solskydd finns ett fint,
vitt reseparaply som är praktiskt hopfällbart och får lätt plats i väskan.
Men inte nog med att det är praktiskt och riktigt fint
- du kan även blanda bland alla motiv som finns under Jennys Specialare och därmed designa ditt eget paraply! 
Det ingår fyra tryck i priset. Antingen väljer du ett motiv du tycker om eller så blandar du.
Kanske har du flera olika hundraser som du vill ha med? 
Pris: endast 220:-
2

Linne med vackra motiv

Under Jennys Specialare finns även fina linnen av hög kvalitet.
Samtliga motiv under Jennys Specialare går att beställa på linnen, t-shirts och förkläde.

  Just linnena finns i tre somriga färger - vitt, beige och gul och i storlekarna xs-xxl.
Pris på samtliga kläder (Jennys Specialare): från 189:- (barn: 179:-)  
3


För mer snygga hund- och rasprylar, besök Bamses Bollar
4
Gissa om jag blev glad när jag såg detta vackra Amerikansk Cocker Spaniel-motivet, såå snyggt :)


Idag

Idag har vädret varit riktigt skööönt :D så det har blivit ännu en träningsdag. Freestyle- och klickerträning med Kingen och Donna, och sitt/ligg- och väskträning med Deava :) 
1
Kingen med dagens outfit: sele "Spring", med tillhörande koppel från Puppia, och rosett från My One..
2
vovve-bus i trädgården
:)
3
Deava :)

xoxo

Idag

Idag har vädret varit riktigt behagligt, så det har blivit freestyleträning i massor ;)
Och jag har gjort 3st nya freestyleprogram, som kommer på youtube (länkas här i bloggen) så snart de har finslipats..^^
Några bilder har jag dock inte tagit, så ni får nöja er med bilder från igår, fotade av Jenny :D

1
Kingeling <3
2
Kingen och hans kära näckros ;)
Av någon konstig anledning blev han helt besatt av den xP

3
lilla Deava :)
4
PUSS!! Jenny och Kingen <3

xoxo

Hundväskor

Idag kunde man läsa på PoshPoodle-bloggen om hur Emma fått kommentarer om hundväskor.
Jag har i ett av mina första inlägg gjort ett hundväskor men tänkte berätta ännu en gång om min syn på dessa väskor som tydligen är ett mkt omdiskuterat ämne..

Precis som Emma skriver så betyder det inte att enns hund sitter i en väska 24/7 och inte "får vara hund" bara för att man äger en hundväska.. Självklart finns det de konstiga människor som behandlar sin hund på detta vis, som en accessoar, men, dra inte alla över en kam"! Jag har kläder på min hund, och låter han vara hund, någonstans finns det nån bimbo med en chihuahua som har kläder på sig och inte får vara hund; är jag likadan som henne??!

Att hundväskor får så mkt kritik är ju av samma anledning som hundkläder får det. På samma sätt som att en hundägare som har kläder på sin hund får massa "skit", men en hundägare som har ett täcke på sin hund bryr sig ingen om så får en hundägare som har sin hund i en väska "skit", men inte en person som har sin hund i en transportbur! Men, det är ju samma sak, bara att de är snyggare gjorda!!
1 2
DJURPLÅGERI !!!!                  Inte djurplågeri....            skillnad??
Det finns massa situationer då jag önskar att Kingen var mindre så jag kunde haft han i en väska t.ex. när man går på stan med maaaaassa människor som är påväg att trampa på honom hela tiden, tänk då hur platt en liten chihuahua hade varit. Eller på tåg och bussar där hunden inte får sitta i sätet utan ska sitta på ett smutsigt golv..

Ännu en situation kan ju vara att om man har en valp som inte får gå på långa promenader och som väger för mkt för att man ska orka bära den hela tiden.. Av den anledningen så har jag lärt Deava att sitta i en transportväska för att förbereda henne inför kommande Göteborg-besök..
djurplågare??
3
Deava ligger och myser i sin väska.. :)
4
ZZzzzzz... ^^ stackars Deava.. ??

 

Idag

Idag kom min kompis Jenny hit, till Kingens stora lycka :D
Vi har gått på promenader och badat, och t.o.m. badkrukan Kingen badade, fastän det mest var för att komma åt gott sjögräs och näckrosor
:) veganhund??
2
bada :)
3
Kingen;
min kära näckros.. ;)

xoxo
(mer bilder kommer :P )

Idag

Idag har vi inte gjort så mycket. Vädret har varit lite behagligare idag då det har varit molning, åskat och regnat liite, weeii x) Vi har gått en låång skogrpromenad, tränat freestyle, lite spår och myst i soffan :)
idag
Drickpaus :)

Idag

1
<3
2
HAHA, försökte mig på lite "tottning" alá pudel x)
3
Deava :)
4
hundgänget
:)
5
jag fick ett litet pälsvårds-ryck och rakade, badade och fönade
Kingen :)
innan jag fönade han fick han kasta omkring sig på gräsmattan
;)
7
färdig :)
haha
Ni har säkert inte missat att man idag på MSNs Editor´s Choice kunde se den nya Världens fulaste hund..
Nästa år kanske Kingen vinner med denna bild xP
7
HAHA xD

Maggie Posh & Emma är tbx..

..iallafall tillfälligt!
Emma presenterade idag Maggies nya "lillasyster", pudeln Dolly :D
Såå roligt! :D

www.poshpoodle.blogg.se

posh!

Nyhetsbrev från Pupstore

1

PUPSTORE har fått solsting ;)
Under Juli månad får man ytterligare 10% rabatt på produkterna som står under kategorin "Utgående produkter".
För att ta del av rabatten så knappar man bara in koden: SOL vid beställning..

www.pupstore.se

Några ex på "utgående produkter":

324
567


RSS 2.0