Dagens outfit

Idag åkte jag och Kingen till min mamma för att fira min lillasyster, som fyllde år i Onsdags.
Eftersom vi skulle tillbringa nästan hela dagen inomhus och i en bil fick det inte bli några kläder idag..
Men fin kan man vara ändå, så det blev DogARTIST-kopplet och ett rött halsband från JOKKE.


Igår tröttnade jag på Kingen lurviga nos och rakade därför pälsen där, det var meningen att det skulle likna en pudelklippning, men jag tycker det mer liknar en chinese crested dog Powder Puff..  :D

king

Frilufsdag = Hunddag

Igår var det frilufsdag i skolan så jag och nästan hela klassen hade med oss vovvarna och gick en promenad på 9,5 km. (Jag trodde att jag skulle dö :D )

Jag hade med mig både Kingen och Donna :)
Donna tyckte att det var väldigt kul att springa omkring och leka med nya hundkompisar. Men stackars Kingen fick vara kopplad hela vägen, eftersom en flatcoated retriver tik precis hade löpt och Kingen skulle gjärna vilja göra bäbisar med henne x)


donna och kingen
Donna och Kingen :)

king
Kingen med sin ökända puppia-tröja xP

doc
Donna med sin nya kompis Cindy, som ägs av Camilla..

stella
Dagens minsta deltagare: Stella, som är en blandning av chihuahua och papillon och hon ägs av Annelie..
Söt eller söt?? :D

vovvar
Det var en väldigt kul dag för både hundarna och mig, men att jag tackar ja till om jag vill gå 9,5km igen är nog inte så troligt :D

Hunddag/Dagens outfit

Jag har äntligen fått lite skol-bilder från i måndags (måndag=hunddag), av min kompis/fotograf Josefin :D 
Jag hade en hel väska full med hundkläder med mig till skolan eftersom jag trodde att det skulle regna och därför ha användning för ombyten. Men icke då, vädret var faktiskt ganska behagligt så det fick till en början bara bli den gröna-puppia jackan eftersom det var lite lerigt på träningsplanen.

king

Det är inte så att jag gillar att visa bilder på mig själv :D
Men jag tänkte visa hur STOR Kingen faktiskt är, men ändå passar han i kläder :)


king

Påvägen hem fick Kingen ha på sig sin kamo puppia-tröja (igen). Jag känner att denna tröja har blivit lite tjatig nu, men nu när värmen börjar komma så får den nog följa med resten av vinterkläderna ner i en låda och upp på vinden :D

king


Dagens tips

Dagens tips är ett halsband som kan dekoreras med bokstäver och charm, från www.fanzydog.se, för endast 129kr. Bokstäver och charms kostar 25kr/st. Detta är faktiskt det billigaste (snygga) dekorera-halsbandet för stora vovvar som jag hittat. För er med mini-vovvar finns det ett liknande halsband som går att dekorera för endast 29kr!

Jag tror att jag ska beställa ett brunt halsband med bokstäverna KINGEN och en blå-krona charm till :D
Vad tycker ni??

halsband

Dagens outfit

Idag hade jag och Kingen en  mys-dag efter att jag kommit hem från skolan, vi låg tillsammans i soffan och tittade på TV. Kingen myste i sin blå/svart-randigt Theo-tröja som är inköpt på My One i Borås. Denna hade han även på sig när vi gick ut på snabbis-promenaden, men han tyckte att det var lite kallt och ville bara gå hem. Så till kvällspromenaden får han ha på sig sin bruna puppia-jacka.

kingen i theo

Dagens ämne: Framtid

hund

Tänkte göra lite reklam för det gymnasie jag går på och min gymnasie-inriktning.
Jag går på Porthälla Gymnasie, Hundprogrammet (Hund och Företagande).

"Tycker du samspelet mellan människa och hund är intressant? Är du driftig, engagerad och vill driva egen verksamhet? Vill du läsa en utbildning som kombinerar teori och
praktik kring hund? Då ska du välja Hundprogrammet på Porthälla gymnasium!"


För mer information, besök: www.porthalla.se

Dagens outfit

På morgonpromenad fick Kingen ha sin Theo-overall under sin Puppia-jacka eftersom det var väldigt slaskigt ute.

king

king

Sötast ?? :D


Dagens outfit

Idag när jag och Kingen skulle till min mamma, så stannade vi till i regniga borås och gick till My One som hade rea. Men tyvärr så fanns där inget som föll oss i smaken. Vi provade jackor och några täcken men inget passade. Inte änns ett halsband fick vi köpt.. :(

Dagens outfit var en brun/randig puppia-tröja, ett brunt/guldigt halsband och ett DOG Artist koppel (designat av Gert Fylking).. med tillhörande ####påse-hållare.. När vi var utomhus hade Kingen sin gröna regnjacka från Puppia utanpå tröjan.

kingen

Kingeling <3

king king

Dagens ämne: kläder för stora??!

Idag ska jag blogga om något som jag tycker är orättvist. Varför finns det inte/är svårt att få tag på snygga kläder till lite större vovvar? Mitt favoritmärke är Puppia, för de har så bra passform. Men hur kul är det när man hittar nogot som man vill ha och det står xs-l ?.. Kingen har storlek 2xl i puppia-kläder, vilket inte alltid är så kul.. Och overaller kan jag glömma, för det finns inte en enda puppia-overall i 2xl :´(

Jag funderar på att testa puppy angels kläder som finns i ganska stora storlekar. Någon annan som har något bra tips på snygga hundkläder för lite större vovvar?

BTW någon som känner till någon butik i göteborgs- eller borås området som säljer hundkläder?

kingen och pepsi

Kingen med sin minsta kompis Pepsi, som är en griffon bruxellois, ägd av Camilla..

Dagens ämne: jakthundar

Jag skulle bara vilja säga en sak till alla er som har jakthundar. Om ni låter eran trogna vän sova inomhus och låter hon/han vara en familjemedlem så behöver ni inte läsa detta inlägg, MEN, alla ni som låter eran hund sitta, understimulerad i en hundgård hela sitt liv förutom under den tid som det är jaktsäsong, ni borde skämmas!

För de flesta människor är det helt normalt att hunden är en familjemedlem, men för vissa personer verkar det som att en (jakt)hund bara är till för att användas till jakt och annars sitta instängd. Men, tänker väll ni som läser nu: Vi lever ju faktiskt på 2000-talet, inte finns det väll någon som behandlar sin hund på detta vis?.. Men jag ser det varje dag, speciellt ute på vischan (där jag sorgligt nog brukar tillbringa mina helger ;P ). Folk tittar konstigt på mig när de ser att jag går ut och går med min hund flera gånger om dagen och ännu mer förvånade blir de när de ser att jag tränar agility och freestyle, och då ska vi inte tala om när de ser att min hund har kläder på sig :D

Jag säger inte att ni måste klä på era jakthundar, inte änns att ni ska skämma bort dem. Men ni skall visa dem respekt! Jag har till och med sett något så hemst som att en familj hade en drever som fick sitta i en hundgård jämt, men de hade även en pudel, och den fick minsann vara inomhus..

Tänk på att även hundar har känslor....

scott

Jag lägger ut en bild på jakt-taxen Scott, det är min klasskompis, och när vän Josefin, som lånar denna hund av sina grannar. När hon först tog med sig Scott till skolan sa alla: Men en tax kan ju inte lära sig något, speciellt inte en som används till jakt.. Men bilden får tala för sig själv :D

Dagens outfit

Idag var faktiskt första gången på länge som jag kommit hem från skolan, när det fortfarande var ljust. Så jag tog på mig min hundväska (som innehåller diverse hundgodis och leksaker) och tog med mig Kingen och hans "syster" Donna ut för att träna lite freestyle. Det gick väldigt bra för dem båda och jag hann faktiskt lära Donna att hoppa över mina ben innan det blev mörkt.

kingen

Kingen fick även idag använda sin kamo-puppia-tröja. Den sitter så himla bra och är lagom varm nu när plusgraderna börjat komma.

donna

Tänkte att även Kingens "syster" Donna (som är en jaktlabrador) skulle få vara med på kort idag. Hon är inte så mycket för hundkläder, men ett vanligt täcke tycker hon är skönt.

Dagens outfit

När jag imorse gick ut med Kingen hade han på sig sin puppia-jacka, men det blåste så kallt att han darrade som ett asplöv. Så när jag skulle gå på skogspromenad fick han ha på sig sin theo-overall under sin puppia-jacka.. Kanske inte jätte snyggt, men det är ju viktigare att det är praktiskt än snyggt :)

skogspromenad

Kingen hade väldigt roligt i skogen, många älgspår att spåra :)


sommar <3

Jag vill bara påpeka att det är kallt, om någon har missat detta. Lite sol och värme skulle inte sitta fel. Jag vill ha sommar, och jag tror att Kingen håller med.

Jag lägger ut en sommrig bild på Kingen, som jag tog Kingens första sommar hemma hos mig :)

sommar, kingen

Dagens ämne: Hundväskor

Varför har många valt att hata hundväskor? Det är väll bättre att hunden får följa med sin ägare när denna skall ut och shoppa och liknande, än att den skall stanna hemma..?

Hunden har blivit mer som en familjemedlem och självklart vill man att sin hund skall kunna vara med en så mycket som möjligt. Detta är tackvare hundväskor nu möjligt, nästan överallt. Om man har en hund gåendes vid sin sida är det inte många affärer som tar emot dig med öppna armar, men, om jycken sitter i en väska så går det oftast bra alt. att de anställda i butiken inte änns märker att vovven är med :) En hundväska kan även vara en trygg plats för den lilla vovven i en annars stor värld. Hur bra går det att gå där det är väldigt trånga pga människor med en liten mini-hund traskandes vid sin sida? Inte så bra, slutar antagligen i en mycket platt hund.. Och allternativet att bära hunden i x-antal timmar och samtidigt prata i telefon, prata med vänner, titta på varor, mm...låter inte särskilt lockande. Men sitter hunden i en väska går det lätt som en plätt.

Jag tycker självklart att livet i en väska inte är det bästa valet, men bättre det än att sitta hemma och vänta på sin husse/matte.


väskhund

Min egna vovve är för stor för att få plats i en väska, men om han hade fått välja hade han nog hellre följt med mig i en väska än att stanna hemma när jag åker och shoppar.


Dagens outfit

Idag följde Kingen med mig till skolan (Porthälla gymnasie, inriktning HUND) som han gör en gång i veckan. Han tyckte att det var kul att träffa vännerna igen efter det låånga jullovet. Han tyckte att det var extra kul att träffa sin flirt Tiffany som är en flatt (som snart skall löpa :) )

Eftersom vädret inte var det roligaste idag så hade jag mig många ombyten till Kingen idag. Först hade han på sig sin kamo-tröja från Puppia, men sen när det böjade att dugga fick han även ha på sig sin gröna regnjacka, även denna från Puppia :) Runt halsen hade han ett "brunt/guld" färgat halsband som jag köpte på My Dog i år (40kr ;) ) och till det hade han ett koppel som även detta var från Puppia.

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder... :)

Dagens ämne: Freestyle

FREESTYLE är en sport för dig som gillar att träna och ha kul tillsammans med din hund. Det går ut på att hunden skall utföra "cirkus konster" till musik.  
Från och med den 1 januari 2007 så blev sporten en officiell tävlingsgren. Som aktivering är den oslagbar och din hund mår dessutom bra att få träna alla muskler på ett bra och hälsosamt vis.
För mycket mer info, besök http://www.hundfreestyle.se/

Den 3jan 09, tävlade jag och Kingen, tillsammans med min vän Camilla och hennes tyskspets/mittelspitz i freestyle (i klass 6+ = mer än två fötter och fyra tassar) på My Dog, i Göteborg. Detta var min och Kingens första tävling i freestyle. Tyvärr gick det inte särskilt bra (Kingen var trött och ville titta på allt och alla förutom mig, och Glittra springer omkring och letar efter godis), så vi fick avbryta, men det var ändå en kul upplevelse och det kommer att komma fler chanser :)

Freestyle

Foto: Per Öster

freestyle

Foto: Per Öster


Dagens outfit

Jag tänkte härma Maggies blogg (www.poshpoodle.blogg.se) med idén om "Dagens outfit", jag hoppas att det är OK :)

Idag var det lite varmare än vad det var i veckan så istället för vinterjackan fick det bli denna vår/höst jacka från puppia, och en blå "stickad" tröja med döskalle-tryck från Rusta, under jackan.. (kläder från Rusta kanske inte är så jätte kul, men som "underkläder" tycker jag att de är helt ok.)

Kingen på promenad
OBS. Bilden är inte från idag..

Kingens mode

Hej, denna bloggen ska handla om min amerikanska cocker spaniel Kingen, hans liv, vänner.. och mycket mode :)

Jag vet att det är många människor som är emot hundkläder och tycker att det är "djurplågeri".. men jag håller inte med.
Kingen har faktiskt inget emot att använda kläder, han beter sig precis likadant när han har på sig kläder som utan. Jag tror att de som inte gillar hundkläder bara tänker på "paris hilton hunden" som får leva sitt liv i en väska och aldrig få vara en "riktig" hund.. men så är inte fallet. Ja, jag använder kläder på min hund men jag tränar också agility, freestyle och lydnad med honom. Han får dagliga skogspromenader och både fysisk och psykisk träning. Låter inte som en "paris hilton hund" tycker jag. Tycker du?

Slutligen så vill jag bara påpeka att jag aldrig skulle ta på min hund något som skulle vara obehagligt för honom, komfort och funktion är viktigare än att det är snyggt.


Husses lilla modell :)

RSS 2.0