K9 och löp

Igår åkte jag och Kingen till min mamma där vi testade K9 produkterna, och jag är jätte nöjd! Pälsen är såå mjuk, fluffig och väldoftande. Så tummen upp för K9 :) fluffbilder kommer imorgon*

Idag åkte vi hem till pappa igen. Kingen är väldigt ledsen nu, för Donna löper. Han vill sååå gjärna komma in till henne och mysa lite, men istället får han vara instängd i mitt rum med en babygrind i dörren. Det blir jobbigt att behöva gå dubbelt så många promenader nu, för en med Kingen och sedan en med Donna, för att Kingen ska kunna slappna av ute och Donna ska slippa ha Kingen i baken.. Det gör ju inte det roligare att det är så himla kallt. Värme tack!

Nu har vi även anmält oss till våran första agility-tävling som är i Örebro i mars. Ska försöka komma igång med agilityn nu i år :)

K9

Jag har hört mkt bra om K9s pälsprodukter, så tänkte nu prova dessa i helgen. Nu det senaste har jag använt produkter från Masterpet som jag varit mkt nöjd med. Dock har Masterpet fått både ris och ros från andra. Så nu tänkte jag som sagt testa på K9! Hoppas att det blir ett bra resultat :)

Dessa K9s schampo och conditioner kostar 129:-/st på Hundskafferiet


snö

Just nu är blogg.se jätte konstigt, men hoppas detta blir bra iaf. Igår blev det ingen uppdatering (igen) då internet krånglade (igen).. :P

Hur som helst är det hur mkt snö som helst här hemma! Har ni mkt snö? Hundarna brukar bli pigga och glada av snö, men nu när det är så mkt snö att det räcker upp till Donnas mage så vill de helst stanna inne i värmen. För Kingen tar det lång tid att ploga sig fram genom snön, så han går helst i mina fotspår.

Denna snö-amerikansk cockern gjorde jag förra året:

Kingen i skolan

Idag var det vovve-dag i skolan, och vi fick lära oss hur man lägger bandage på hundar. Mkt bra att kunna om olyckan är framma.  Kingen tyckte det var jätte kul att komma till skolan som vanligt, och träffa de 4benta kompisarna och tigga godis av de 2benta ;)

Kingen och kompisen Glittra :)

Enya och Glittra :)

- om jag sitter här tyst så kanske husse glömmer att lägga bandage på mig ;)

Chippen får bandage :)

Glittra :)

Simpson^^

Oriel :)

Oliver :)

bye bye puppy

Igår ville inte Internet samarbeta med mig, därav ingen uppdatering. Jag har alltså inte flytt landet för att kunna behålla valpen ;) hehe.. Jag, Kingen och valpen åkte idag in till Gbg för att sedan lämna över valpen till sin uppfödare. Innan överlämnandet åkte vi till Hundskafferiet för att titta på en av deras nyheter, märket Dobaz :) Mkt fina kläder i bra kvalité, dock fanns de inte i Kingens storlek. Så lilla valpen fick prova istället och vara modehund för en dag ;)

Dobaz "Crown" Jacka, snygg och varm vinterjacka i glansig kvalitet. Finns i rosa och lila.
Från 549:-
Dobaz "Crown" Jacka med luva




Dobaz "Army" T-shirt, en lite tightare modell med enygga detaljer som axelklaffar med knappar samt nitar längs resåren. Finns i två färger. Pris från 398:-
Dobaz "Army" T-shirt


Dobaz "Gilding" Sporttröja, tröjan har snygga detaljer med guldtryck på ryggen samt brodyr på luvan. Finns i två färger. Pris från 398:-
Dobaz "Gilding" Sporttröja


På Hundskafferiet finns även ett stort utval av hundmöbler av bl.a. märket Lord Lou. Här provligger Kingen Luigi-soffan som finns i X-small(70X47X29), small(75X55X31), medium(85X65X31), large(100x80x33) och X-large(120x90x35), och de finns i Croco Black, Cow Black/White, Cow Black, Cow Brown/White, Dark Grey, White Canvas. Pris från 4495:-


Efter vi varit på Hundskafferiet lämnade jag över valpen till uppfödaren. Jag får erkänna att det känns lite tomt här hemma nu utan en 3månaders valp som busar omkring. Kingen och Donna tyckte det var roligt med valpen, men är nog nu nöjda över att få lugn och ro igen. Men en sån liten sötnos, jag vill så gjärna ha en liten valp. Dock får det vänta tills efter skolan, men det är ju bara några månader kvar ;)


 


bilder

Här kommer lite bilder från dagens promenader. Blir kanske lite väl mkt bilder, men det är ju inte varje dag man har en söt liten valp hemma :) och valpbilder kan man ju aldrig få nog av ;)















FIDDLE-STICK'S THE STRIP

Här kommer lite bilder från dagens promenader. På de lite längre promenaderna fick valpen låna en tröja för att inte bli för kall. Hon har blivit väldigt fäst vid Kingen och följer honom vart han än går, och Kingen som inte brukar vara överförtjust i valpar verka tycka mkt om henne :)

















"Bebis"

Idag hämtade jag upp lilla valpen i Göteborg. Såååå söt! Fast det var hennes första gång i stan så var hon duktig och höll sig lugn. När vi satt vid ett café så somnade hon nästan av alla intryck. ^^

Tågresan hem gick bra. Först tyckte hon det var väldigt läskigt men efter ett tag märkte hon att det inte var så farligt och hon somnade nästan :)

Hemma tog jag först ut Kingen så han fick träffa henne. Kingen tyckte först det var kul med en liten kompis och hälsade snällt. Sen när han förstod att hon skulle stannat ett tag så blev han lite surare och brydde sig inte om henne ;) Donna tyckte det va kul med en ny kompis. Valpen tyckte först Donna va lite väl stor och läskig, men sen gick det bra och de två lekte omkring i snön :)

Innan vi kom hem var valpen mkt blyg och snäll, men väl hemma så är hon vild! ;) Rejsar omkring ute i snön och busar inne. Ska försöka filma henne imorgon så ni får se en riktig liten vilding^^ hehe..

Hon har inget namn ännu, förutom sitt reg, namn. Men jag kallar henne Bebis nu iallafall :P får se om jag kommer på något bättre, några förslag?

"Bebis"

- oj vad det är jobbigt att vara såhär söt ;)

mys :)

- titta vad det är synd om mig! och se så söt jag är! Hjälp mig upp i sängen! snälla.. :)


sockersöt

Imorgon ska jag hämta den lilla söta amris-tik,
och jag ska passa henne medans hennes uppfödare åker bort över helgen.

söt, söt eller söt? :)


skolhunden Kingeling

Igår funkade inte mitt internet, därav ingen uppdatering :(

Idag följde Kingen som sagt med till skolan. Vi tränade idag på visitering och kollade igenom hundarna så allt var normalt. Kingen som är van vid visitering tog allt med ro. Fast han tyckte nog det var lite tråkigt, skulle vara mkt roligare att busa omkring med kompisarna ;)

Kingen sover på visiteringsbordet efter visitationen*

mittelspitzen Glittra får tänderna undersökta*

pointerblandningen Oriel slappar i soffan*

jackrusseln Oliver tycks ha roligt under visiteringen*

- yey! äntligen rast! kul att leka med kompisen Chessie som är en springer :)

- ge oss godis!!

Kingen och hans polare, papillonen Simson*

när skolan var slut för idag, fick Kingen på sig sin overall från Hurtta igen när vi skulle gå till tåget.

sötnosen Glittra undrar när tåget kommer*

- typiskt att behöva sitta och vänta på tåget hem på centralen. Men lite roligt är det ju att titta på alla konstiga människor och söta vovvar som går förbi ;) Jag längtar tills nästa hunddag, och husse säger det är redan på nästa tisdag! yey :D


vilodag

Idag har vi bara haft en vilodag. Sitta i sängen med laptopen, invirad i täcket, en kopp te och två vovvar som ligger och snarkar bredvid, kan det bli mysigare? På tisdag ska Kingen äntligen få åka med till skolan igen, då vi börjat en ny djursjukvårdskurs :) Så Kingen kommer få åka med till skolan på de flesta tisdagar framöver :)

bild från i somras*

Super REA!

Ni missar väll inte Posh Pooches SuperREA?!
Massa härliga produkter, mestadels från Puppy Angel
med upp till 50% REA på vissa produkter!
Skynda och fynda!

erbjudandet finns endast på bloggen!

lite smakprov:


 


Fluff/ Dagens outfit

Idag har vi haft mini-pälsvårdsdag :)
Jag har bara badat och fönat pälsen på Kingens huvud och öron
(ni med lång-örade pälshundar vet hur smutsiga öronen blir*)
Nedan ser ni svaret på vrf Kingen har tofs ;)


Dagens outfit

Dagens outfit:
#
jacka från Theo
#
halsband från Luxo
#
charm från Luxo
#
rosett från MyOne


fluffmonster? ;)


intressant!

Ganska lång, men mkt intressant och sevärd dokumentär som handlar om hundens utveckling från varg till människans bästa vän:












tradera

Tänkte åter igen tipsa om Tradera och tänkte lägga ut de annonser på
hundprodukter som jag tycker verkar intressant,
allt för att kanske just du ska göra ett bra fynd :)
Bilderna är länkar till annonserna!


en billigare variant av Puppias soft harness,
 Trixie, just nu 99:-


silvrigt halsband och koppel
från Puppy Angel, nu 50:-


lyxkit till lilla vovven!
bärväska från Puchibag och
tröja och jacka från Puppia.
Nu 51:-


hoddie st S från Puppy Angel,
nu 50:-


sött linne i st L,
nu 1:-!!!


snygg jacka i st M, från Puppy Angel.
Just nu 195:-


mjukisoverall i st XL,
från Puppy Angel.
Just nu 99:-


jacka i st L från Puppia,
nu 106:-

Dagens outfit

Vackert väder!
Blå himmel med inte ett moln så långt ögat kan nå.
Vit vacker snö som ligger som ett täcke över marken
och gnistrande istappar hänger från hustaken..

OCH det är j#vligt kallt!

Jag praktiskt taget rullar fram i snön med alla de lager med kläder jag har på mig.
Donna som inte gillar kläder tvingar jag på ett fleecetäcke + ett regntäcke med tunn
fleece inuti för att hon inte ska frysa ihjäl.
Också Kingen, springer omkring helt oberörd i den arktiska kylan med sin nya overall från Hurtta^^ 


sommar!

Jag börjar bli lite smått desperat! Jag är så trött på vintern! Iskallt, mörkt, is och snö överallt och bara massa krångel med allt. Ska man gå ut på en snabbispromenad så får man stå i 10min och ta på sig vinterkläder på både sig själv och på hund så man inte fryser ihjäl ute. Gud vad jag längtar till sommaren då man bara gått rätt ut i t-shirt och ta på sig ett par tofflor eller går barfota ute. Allt är egentligen bättre på sommaren, om man bortser från fästingar, ormar, grodor och paddor som jag har fobi för och allt regn som tycks höra svenska sommar till. Många + finns det ju"! Ljust läänge så man kan träna hund hela dagen och gå på långa härliga promenader, eller varför inte åka på någon hundtävling eller utställning? :)

Jag har så mkt planer till sommaren! Jag vill ha sommar NU! Är det någon av er kanske som arbetar som metrolog och kan utlova 20+ nästa vecka? Skulle det inte vara underbart? Eller iallafall några +grader, jag är så trött på snön..

Nu ska jag ta på Kingen sin hurtta-overall och traska ut i snön.. bloggar jag inte imon så har vi fastnat i någon snödriva, blivit uppätna av en isbjörn eller bara blivit attackerade av pingviner*

Här kommer lite bilder från i somras, bara så man kan längta lite till^^








jubileum, shopping och video

1års-jubileum: Idag är det 1år sedan jag började med denna blogg :) Det har varit ett händelserikt år och jag är glad att ha denna blogg som en dagbok över det gågna året. Både jag och Kingen har fått massa nya vänner här i "hundblogg-världen"! Det har varit jätte kul att följa alla era hundbloggar, och jag hoppas att ni känner samma för denna blogg :)

Jag började med bloggen dels för att jag tyckte så mkt om "hundmode", men även för att visa att även en "modehund" behöver aktiveras. Jag vet att bloggen kan bli lite flummig med allt från hundskor till hundutställningar, om det är något ämne som ni vill att jag ska skriva mer om så är det bara att säga till! <3// Jimmie och Kingeling

shopping: Här kommer det som jag köpte på MyDOG.

1. randig hoddie från Lundmyr of Sweden, 250:-


2. stickat linne (alpackaull) från Alqo Wasi, köpte jag i Gemenskap Gröns monter, 419:-


3. vit vinterjacka (Dog Eskimo coat) från Theo, 200:-
jag hade på denna på Kingen när vi skulle hem från MyDOG. Kan säga att vit hundjacka inte är att rekomendera i ett smutssnöslaskigt göteborg ;) därför är den smutsig.. tur att den går att tvätta :)


4. 3i1-overall från Hurtta, 450:-
praktisk overall som kan användas som endast flecceoverall eller regnoverall eller sätta ihop de båda så det blir en vinteroverall. Kan säga att Kingen haft på sig den på alla promenader idag och jag rekomenderar den starkt!


5&6. Två charms. En från Luxo och en från Pet Fashion by Ekholms, 30:-/st


7. Varje år köper jag en hund-almenacka med amerikansk cocker spaniel på MyDOG. I år var inget undantag :) 100:-


video: Det var min kompis som filmade oss med en kamera som jag lånade under MyDOG. Som ni märker är det ganska dålig kvalité på videon, men det får duga. Denna uppvisning var på torsdag. Pepsi var då trött och ville inte göra det hon skulle hela tiden ;) På tävlingen(fredag) var det tvärtom, då var det Kingen som var trött och seg medans Pepsi var jätte duktig :)

MyDOG dag4

Idag (sista dagen på MyDOG) hade jag, Kingen, min kompis Camilla och hennes Pepsi som sagt freestyle-uppvisning i finalringen. Kingen som varit jätte trött i veckan efter en hel vecka på svenska mässan, var jätte duktig och piggnade fort till, med hjälp av lite köttbullar ;)

Efter uppvisningen var jag och Kingen även på "prova på",
där barn fick prova på att träna agility och freestyle.
Kingen tyckte bara att det var roligt att träna med barnen, då de gav han mkt godis ;)

bilder
Glittra, lhasa apso, bearded collie och bichon frisé:
   
freestyle-uppvisning:
   
Pepsi i sin nya klänning :)
 
xlnt marc sjunger Best In Show samtidigt som
sarah med combat + linn och ella visar ett freestyleprogram:
   

trötta Kingeling sov genom finalerna, BIS däremot tittade han på :)
juniorhandling:
   
grupp 1:
  
afghan hund:

De två som det tillslut stod mellan i BIS var en welsh corgi pembroke och en västgötaspets.
Västgötaspetsen vann, dvs blev BIS (Best In Show)!


Imorgon kommer ett inlägg med de inköp jag gjort på MyDOG
+ film från freestyle-uppvisningen :)


MyDOG dag3 (bilder)


Inne på mässan hängde vi av våra jackor
och Kingen fick istället ha sin sele från
Puppia som han fick i julklapp :)

shih tzu:
  
mops, storpudel och old english sheepdog:
  
Finalringen:
årets juniorhandler:

årets hund vinnare: saluki, Shiraz California Dreamin!

juniorhandling:
   
valparna^^:
 

söt liten borderterriervalp :)
uppf.grupp:
  
old english sheepdog:

prazsky krysarik:

mellanpudel, chinese crested pp, löchen och king charles spaniel:
   
grupp 9, sällskapshundar:

griffon b, lhasa apso, papillon och storpudel:
   
tibetansk terrier:

xlnt marc uppträder med sin låt Best In Show tsm
 med Sarah och hennes hund Combat och Linn med sin hund Ella
  
Best In Show
puli, lh.n tax, irländsk varghund och american akita:
   
strävh. foxterrier:

dalmatiner:

BIS: tibetansk terrier!


MyDOG dag3

Idag har jag tagit såååå många bilder att jag får vänta tills imon att lägga ut dem. Jag måste välja ut de bästa och det är måånga att välja mellan. Hoppas att detta är ok. Imorgon ska jag och Kingen iallafall vara med på freestyleuppvisning i finalringen! Mellan kl:10-11 :)

Här kommer några av de bilder som kommer imorgon:







MyDOG dag2

Idag var det freestyletävling som jag, Kingen, min kompis Camilla och hennes Pepsi deltog i på MyDOG. Även om Kingen var ganska seg och lite omotiverad då man inte får ha godis på tävlingen, så gick det bra. Vi kom på delad 4e plats :) tillskillnad från förra året då vi avbröt ;) Som pris fick vi till Kingens stora lycka godis^^

bilder från freestyle, klass 6+, mer än 2 fötter och 4a tassar:
  
  

visst matchade vi fint med vit klänning och vit skjorta ;)

Efter freestylen kunde vi slappna av och gick runt och tittade. Jag och Kingen hälsade bl.a. på "amrisarna" i deras rasmonter på rastorget :) Vi stannade som vanligt kvar och tittade på grupperna.


uppf. grupp:
  
Grupp 8, stötande-, apporterande- och vattenhundar:
  
Grupp 5, spetsar och raser av urhundstyp:
  
Grupp 2, schnauzrar och pinscher, molosser och bergshundar samt sennenhundar:
  



Kingen var väldigt trött och låg och sov under grupperna, förutom när han flirtade med den engelska springern som satt bakom ;)

Imorgon är det (enligt mig) den roligaste gruppen att titta på på MyDOG. Nämligen sällskapsgruppen, så imorgon kommer vi får se massa pudlar, chihuahor, chineser, japanese chiner och massa andra sötnosar :) kul kul! Imorgon är även första (och enda) dagen som vi inte skall vara med på uppvisning eller tävla, så då ska jag ta mig tid och verkligen titta på utställningen :) Även liiite shopping lär ju hinnas med ;)

btw
När vi kom in på MyDOG på förmiddagen blev vi stoppade av en fotograf och en reporter från tidningen GP, som frågade lite frågor om hundkläder och som tog kort på Kingen:

"Den här modemedvetna killen heter Kingen och är en amerikansk cockerspaniel. Ägaren Jimmy Lundgren från Bollebygd tycker det är kul med hundmode. – Jag tror att det senaste för hundar är skor. Jag funderar på att köpa några, säger Jimmy Lundgren, vars favoritfärg är blått." - står det på GPs hemsida.

För att klargöra svarade jag på frågan om vad som just nu är "inne" inom hundmode, att skor och liknande blir allt populärare men att jag själv inte har några till Kingen. Men att jag tänkt köpa det för att han förfryser sina tassar så på vintern. Jag tänker alltså INTE köpa hundskor bara för att det "är på modet"...


MyDOG dag1

När jag och Kingen kom till MyDOG imorse hann vi inte se på några raser i ringarna utan skyndade direkt till finalringen för uppvärmning och träning. Som sagt hade vi först uppvisning i freestyle. Jag, Kingen, min kompis Camilla och hennes griffon Pepsi visade upp vårat parprogram som vi även kommer tävla med imorgon och ha uppvisning igen med på söndag. Även om det inte blev helt felfritt så var jag ändå nöjd, men tanke på all störning runt om. Och viktigast av allt, Kingen hade roligt! :) film med uppvisningen kommer!

Efter freestylen fick jag snabbt byta om till agilityn som gick lite sämre ;) Som jag visste innan ville Kingen verkligen inte springa igenom den låånga, läskiga tunneln som han inte såg slutet i då den var böjd. Så han kom ut ur samma ingång som han sprang in i. Jaja, förutom tunneln så var han duktig på slalomet och alla hopp så det får jag vara nöjd med iallafall ;)

Efter uppvisningen tittade vi mkt bland alla stånden och vist blev det lite shopping. Detta får ni dock se efter MyDOGdagarna är slut. Vi var även och hälsade på söta vovvar på rastorget. Jag blev helt förälskad i en liten toypudel och i en italiensk vinthund (vill ha, vill ha^^).. Självklart stannade vi kvar och tittade på grupperna. Roligt när man innan bedöningen är klar, gissar på vilka som blir placerade och vilken hund som vinner...

En mkt rolig dag :) Imorgon kommer vi in till mässan lite snare för att inte vovvarna skall vara så trötta innan freestyletävlingen..  


en trött Kingen efter uppvisningarna

Pepsi i sin nyinköpta stickade klänning :)

Här köptes Pepsis klänning. Även Kingen fick något här ;)

Här såldes massa härliga eko-produkter och eko-godis. Även här gjordes lite shopping :)

en vacker saluki

en duktig juniorhandler (juniorhandling är tävling i att visa hund för juniorer)

Det hör även till sporten att byta hund, då valet av hund ej skall ge handlern en fördel.

uppfödargrupperna :)

Vinthundsgruppen, med en vacker afghan hund längst fram :)

träning inför MyDOG del3

Imorgon börjar äntligen MyDOG, så idag var sista träningsdagen. Idag fick vi träna i final-ringen. Vi tränade så som det skall vara på uppvisningen, med både freestyle och agility. Kingen som blivit ganska trött nu av att redan varit på svenska mässan och tränat i 2dagar var lite små seg, men det gick ändå (med hjälp av lite köttbullar*).


Kingeling

Pepsi




Imorgon kommer bilder från mässan, utställningen, uppvisningen mm!

träning inför MyDOG del2

Idag följde även Donna med till Svenska Mässan. Hon tyckte att det var roligt att få träffa lite nya hundkompisar, Kingen däremot tyckte inte att det var så kul att behöva dela med sig av sina köttbullar ;)

Vi tränade mest inför agilityuppvisningen, men även lite freestyle. Det var ett tag sedan jag tränade agility med Kingen men han tyckte det var jätte kul att få träna det igen :)

Donna fick mest sitta och titta på men hon blev trött ändå av alla intryck, och nu ligger det två mkt trötta vovvar och sover här i sängen ;)


Donna på tåget

Kingeling i dagens outfit^^

glad Donna ;)

griffonen Pepsi

sheltien Benny

träning inför MyDOG

Idag har jag och Kingen som sagt varit på Svenska Mässan för att träna inför MyDOG. Kingen var superglad, få träffa massa hundkompisar OCH få massa köttbullar, weeii! Final Ringen där uppvisnigarna skall vara var ännu inte färdig, så vi fick träna där freestyle-, lydnads- och agilitytävlingarna skall vara.

Det är än sålänge nu tänkt att jag och Kingen skall vara med på:
# uppvisning i freestyle och agility på torsdag.
# tävling i freestyle på fredag.
# uppvisning i freestyle på söndag.
  


   


Träning, hundvänliga butiker och MyDog

Trots det (is)kalla vädret åkte jag och Kingen idag ner till Gbg idag för att träna på vårat freestyleprogram med Camilla och hennes griffon Pepsi. Dock var det för kallt för lilla Pepsi så hon fick stanna hemma, men istället följde mittelspitzen Glittra med :) Vi tog spårvagnen till Slottskogen för att träna på vårat freestylepgogram som vi ska tävla och ha uppvisning med på MyDog.

Efter träningen åkte vi till Nordstan för lite shopping. Jag var tvungen att köpa kläder att ha på MyDog. Det var faktiskt ingen som sa nåt när vi gick in med hundarna på både H&M och på Åhlens. Bra att veta, att vovvarna kan följa med på "vanlig" shopping också, och inte bara till hundbutikerna :)

Tyvärr har jag inga bilder att visa från idag då min kamera gått sönder :( Men i veckan ska jag få låna en annan kamera :) Imorgon ska jag och Kingen till Gbg igen då det är träning på Svenska Mässan inför MyDog. Vi ska faktiskt dit och träna hela veckan innan MyDog börjar!^^ Så i veckan kommer det "behind the scenes"-bilder ;)


bild från i sommras, Kingen med liite kortare frisyr ;)


slappdag

Idag har varit en slappdag i soffan framför tvn. Det har varit fint väder så några skogspromnader har det blivit också, men kallt är det ju så de blev inte särsklit långa. Varken Kingen eller Donna är så förtjusta i kyla, så det känns rätt onödigt att tvinga med dem på en långpromenad samtidigt som man fryser ihjäl sakta men säkert.. ;)

mys i soffan^^

Gott Nytt År!

Jag och Kingen vill önska er alla ett gott nytt år!

Nu är det 2010!
Ett nytt år, med nya möjligheter.
Är det inte det nyåret är till för?
Förändringar och förbättringar..

Nu till nyårs löftet:
Jimmie- träna ännu mer och komma igång
med freestyletävlandet på allvar, även starta i agility :)

Kingeling- fortsätta vara den (h)underbara hund jag alltid varit!


RSS 2.0