5 visste du att?

Visste du att i USA och i andra länder där kupering är tillåtet kuperar pudlars svansar! Man kuperar ungefär en tredjedel av pudlarnas svans, men det syns knappt eftersom de har så mkt hår på svansen. Men en kuperad pudel har en mer bollformad "boll" på svansen medan en pudel med lång svans har mer ovalrund "boll" på svansen. Detta syns mest på storpudlar..

Visste du att många raser skiljer mellan länder? t.e. Shih tzus i USA har mkt längre och rakare ben än svenska Shih tzus, taxar i USA har också länge ben och även längre kroppar och mer päls (de långhåriga) än taxar i Sverige. mm.

Visste du att vinthunds rasen Saluki sägs vara en av de äldsta hundraserna? Det finns fynd från områdena nära staden Mosul i norra Irak, som tyder på att Salukin sett likadan ut i ungefär 7000 år.

Visste du att småhundar drömmer oftare än stora hundar? Av någon egendomlig anledning har små hundar visat sig drömma oftare än stora. En dvärgpudel kan drömma så ofta som vart 10:e minut, medan en Mastiff eller en Irlänsk varghund drömmer med upp till 1 1/2 timmes mellanrum.
Precis som hon människan hänger drömmar ihop med åldern och valpar drömmer således oftare än vuxna hundar.

Visste du att 2 469 hundar användes i forskning i Sverige under 2006? Jag tänker inte gå in på djurförsök, utan säger bara att jag helt är emot djurförsök....


Kommentarer
Postat av: marie och spencer

De var en del man inte visste. intressant. eller en del mer upprörande kanske...

2009-09-20 @ 15:12:31
URL: http://naken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0