HUND 2009

Fredag
I fredags åkte jag som sagt med en buss som göteborgs hundungdom hyrt upp till Sthlm för att gå på HUND 2009. Vi hade väldigt roligt på bussresan, även om den var låång^^ bl.a. var det med 3st små papillonvalpar som skulle levereras till sina nya ägare uppe i Sthlm som var med, såå söta :) Kingen saknade jag såklart men för att trösta min hundsaknad så fick min kompis mittelspitz Glittra ligga och sova i mitt knä hela vägen ;)
       
Glittra och en av de små papillonbäbisarna :)
Efter en lång bussresa (med några stopp) så kom vi äntligen fram till det hus vi skulle bo i. Roligt var det när vi såg att vi skulle bo i Hågelby, där tvprogrammet Top Dog som gick på 3an för några år sedan spelades in :) I vårat rum sov det 4personer och 2hundar, Glittra och sheltien Benny.

Benny

Lördag
På lördagen gick vi upp väldigt tidigt och åkte till HUND 2009. Först gick vi runt lite för att sedan gå till den ring där Glittra skulle ställas ut. Efter utställningen gick vi till agilityn och tittade på när bl.a. Benny tävlade med sin matte. Under dagen kollade vi också på massa olika raser i ringarna, kollade på junorhandling, shoppade, kollade på Freestyle tävlingar bl.a. Agria Freestylecup, utdelning av pris för årets polishund, årets bragdhund mm. Och såklart på rasgrupperna i stora ringen.
   
                 Glittra              storpudel             freestyle       årets bragdhund          

Söndag
På söndagen tillbringade vi mer tid vig agilityn då det då var NM i agility och självklart ville vi vara där och heja på vårat landslag, heja Sverige ;) Vi gick även runt och tittade på dagens raser i ringarna och vi tittade även på lydnadstävling och på freestyletävling.
   
afghanhund     dvärgschnauzer          Glittra             afghanhund
Efter att domarna hade valt ut sina raser som vunnit i sin rasgrupp var det dags för den pampiga Best In Show-finalen som inledes med ett sånguppträdande av XLNT Marc som sjöng sin passande låt: Best In Show. Samtidigt som han sjöng visade massa junirhandlers sina hundar runt i ringen. Sedan var det då dags för BIS-finalen. 
De hundar som vunnit BIG (Best I Grupp) var följande:
   
old english sheepdog  eng bulldogg  jack russel
  
lh. normalstor tax            västgötaspets               dalmatiner
   
irländsk röt setter        flat coated retriver       stor pudel       afghanhund
Efter gallringen av den israeliska domaren var det old english sheepdog, jack russel, västgötaspets, flat coated och storpudeln kvar. Jag var nog inte den enda som blev lite smått shockad av att inte afghanen gick vidare^^ När sedan old english sheepdog som var årets hund 2008 blev placerad 5a (reserv) var det många som blev förvånade. Det fortsatte i samma takt när storpudeln blev BIS 4.. Det var då kvar jack russeln, flatten och västgöten. Den första och sista är 2 raser som nästan aldrig enns blir placerade i gruppen så att dessa båda var i BIS är väldigt ovanligt. Jack russeln fick BIS 3 placering och flatten och västgöten sprang runt i ringen en sista gång under folkets jubel och domaren slutligen gav vinnarrosetten till västgötaspetsen!! Den vackra hunden heter Skogsbygdens Nora Supernova!

Efter finalen begav vi oss till bussen och åkte hem igen.
Det var en superrolig upplevelse att åka till sveriges största hundutställning och jag tycker absolut att alla hundintresserade männsikor ska åka dit. Det är något man aldrig glömmer..

*filmer kommer att komma i ett senare inlägg*


Kommentarer
Postat av: Anna & Flattgänget

Tyckte flatten borde ha vunnit, den hanen är verkligen superfin!!:) Föresten så såg jag dig en sväng på lördagmorgon men hann aldrg hejja..

2009-12-14 @ 18:37:16
URL: http://modig77.blogg.se/
Postat av: Anna

Tack för grattiset!:)



Jaa, nog var det märkligt när domaren placerade upp västagötaspetsen när hon kom från Israel. Och sen tycker nog inte jag att västagötaspetsen var bäst där. Men domaren dömmer, och hon tyckte tydligen det^^

2009-12-14 @ 20:35:33
URL: http://modig77.blogg.se/
Postat av: Anna & Kompis

Kompis satt och väntade så tålmodigt på dig. ;) Vi får ta igen det nästa år istället. Du ska inte stå med i rasmontern och visa hur man också kan trimma en amris? Fick frågan om Gasto (i full utställningspäls) och Kompis (i kort sportfrilla) var av samma ras! :D



Fast jag var på mässan, så såg jag i princip ingenting. Satt i montern hela tiden, så din sammanfattning är guld värd, ser fram emot filmerna senare.

2009-12-14 @ 21:46:47
URL: http://kompismedflock.blogg.se/
Postat av: Anna Ö

Svar: Nä, det är inte onda blickar, det är avundsjuka blickar! ;) De tänker säkert "You lucky bastard som slipper all tung pälsvård!" :D

2009-12-14 @ 22:57:03
URL: http://kompismedflock.blogg.se/
Postat av: Natalie - It's all about attitude

vilken jätte söt blogg du har :D

ta hand om dig!

2009-12-15 @ 01:11:42
URL: http://nataliedahlberg.blogg.se/
Postat av: Monica Hansen

Så många fina hundar:)

2009-12-15 @ 07:20:21
URL: http://stickebloggen.blogspot.com/
Postat av: Sara

Nämen! Västgöta spetsen ser ju precis ut som grannens hund! Kanske borde tipsa dem om att ställa ut då det verkar som att de kan bli framgångsrika ;)

2009-12-15 @ 09:57:56
URL: http://lifewithtexas.blogg.se/
Postat av: Elin

Tack! :) Synd att jag inte såg dig, hann du se nåt på dvärgarna??

2009-12-15 @ 19:07:04
URL: http://fluffmonster.blogg.se/
Postat av: Elenor & Alfred

Härlig bilder! Jag har varit där också :) Synd att jag inte såg dig :/. hehe

2009-12-16 @ 15:24:30
URL: http://ellyellis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0