KÖP INTE SUPERMINISAR!

Jag har länge vetat om de sjukligheter som bedrivs idag inom hundavel. Men ändå hoppas och tror jag att vi här i Sveige är ganska bra. Men nu har trenden med super små vovvar inom raser kommit till Sverige.
För inte så länge sedan såg jag en annons på blocket vars överskrift var:
Teacup chihuahuavalpar 19 000kr!
I USA och i andra "storländer" säljs miniexemplar av redan små hundar för extremt mycket pengar. Att på google hitta TeaCup chihuahua, pocket poodle eller micro mini teacup pomeranian är inte alls svårt. Till och med på YouTube finns hundratals, om inte tusentals videoannonser som visar miniatyr vovvar till salu.
 
Visst är de söta de små liven, men om vi även börjar köpa dessa minihundar i Sverige kommer vi snart vara likadana som USA, och det kommer finnas många, puppymills, hundfabriker överallt i lilla Sverige som föder upp dessa stackars hundar, eftersom man kännar mycket pengar på dem.

Det är ju inte så svårt att förstå att hundraser som redan väger 1-3kg t.ex. chihuahua, (medans normal hunden bör väga runt 30kg för att alla organ och likn. ska få plats) så om då dessa miniraser avlas, så de som vuxna väger under kilot, så kommer detta sluta i katastrof. Självklart kan det råka födas små exemplar i avel, men frågan är om man ska avla på dessa hundar...? Tänk hur mycket folk hade reagerat om man avlade fram Grand Danois som var över 2m höga, men dessa minihundar kan man avla hur man vill bara för att de är ju bara små accesoarer.. eller??

Nu gör även vissa svenska kennlar reklam för hur små deras hundar är. T.ex. en svensk chihuahuakennel visade på bilder att deras hundar fick plats i tekoppar och i dockhus, om inte detta är en början på minitrenden från USA så vet jag inte vad..

Och det är inte bara småhundar som är i fara, man kan även hitta mini engelsk bulldog, mini labradorer och miniatyr boxrar på internet. Hundar som ska väga över 20kg som istället väger under 10kr, om inte ännu mindre. Vill vi ha dessa hundar i vårat land?

Hur mycket skall våra bästa vänner behöva genomgå för att behaga oss människor?

teasup yorie
Detta är en micro teacup Yorkie..

blandras
En micro pocket Chihuahua/Yorkie...

chi
En micro teacup chihuahua..

poodle
En pocket poodle, "fick pudel"..

chi
en micro teacup chihuahua..

boxer
mini boxer..

golden
mini golden retriver..

bull
miniatyr bulldog.. se de extremt korta benen!

teacup schnauzer
micro teacup schnauzer..

teacup schnauzer
micro teacup schnauzer..

Kommentarer
Postat av: marie och spencer

Är det inte förbjudet att avla på hundar som väger under 1kg i sverige? eller är det bara råd kanske? jag skulle själv inte vilka ha en hund som väger 1kg. :/

2009-04-18 @ 12:42:09
URL: http://naken.blogg.se/
Postat av: Elin

Vart är vägen på väg :S blir mörkrädd

2009-04-18 @ 14:56:38
URL: http://fluffmonster.blogg.se/
Postat av: Kattis och Sam

Och jag som tycker att Sam är liten!! Undra hur små hundar det kommer att finnas om .. säg 20 år.. Som en tändsticksask? Sjukt. Vad var det för svensk kennel du varit in å kollat på? Jag skulle vilja gå in å kika på den!Kram kram kram

/kattis och sam

2009-04-18 @ 17:37:42
URL: http://saganomsam.blogg.se/
Postat av: Kattis och Sam

Jag har inte hittat någon hemsida till dagiset, men här är fotografierna och repotaget (på norska).http://www.vg.no/bildespesial/spesial.php?id=5084&o=0&katId=-1xoxo

2009-04-19 @ 12:56:05
URL: http://saganomsam.blogg.se/
Postat av: sofia och vovvarna!

det är förjävligt faktiskt! Speciellt när det ses som värsta trenden att ha en PYTTEliten hund, och att folk inte fattar att hundens hälsa oftast sviker. Suck... :(

2009-04-20 @ 04:39:14
URL: http://thulasana.blogg.se/
Postat av: Hundmodebloggen/Emma

Det är verkligen vidrigt om de sjuka trenderna ska få fäste här också, med fabriker där allt handlar om att tjäna pengar. Många teacups klarar ju inte ens av att föda sina valpar utan måste snittas upp på löpande band.

Visst är det gulligt med små vovvar, men hälsan får ALDRIG sättas annat än främst! Bra skrivet!

2009-04-20 @ 22:07:53
URL: http://poshpoodle.blogg.se/
Postat av: olivia

hej hunden i muggen hur mycket kostar den

2010-11-10 @ 13:22:24
URL: http://jag har ingen blogg
Postat av: olivia

hej är hunden i muggen tillsalu

2010-11-14 @ 20:53:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0