praktik

Det bara blåser och blåser, så det gäller att både hund och ägare tar på sig varma kläder på promenaden så man inte blir sjuk. Men det finns väll knappaste något skönare än att komma in från en kall och blåsig promenad, och sätta sig i soffan tsm med vovven med en filt och en kopp kaffe ;)

Idag på praktiken har det kommit in en malteser, en golden retriver, en strävhårig tax och en dvärgschnauzer. Jag gjorde mest på den söta lilla maltesertiken. Trots att hon var väldigt gammal så var hon jätte duktig, men med så gammla hundar så måste man ta det väldigt lugnt och låta de vila såfort de blir lite stressade. Det var väldigt intressant att göra golden retrivern. Många tror inte att det finns så mkt att göra på en golden, men det finns det verkligen. Badning, föning, klippning under och runt tassar, klippning av fanor (inkl. svans) och ansikte, klippa klor mm. Svårast var att få honom torr, då deras päls ju är konstruerad för att stöta bort vatten. Så när vi lyckats blöta hela hunden och verkligen komma in genom den tjocka pälsen, så tog det lång tid att föna och torka honom torr igen.

malteser
den söta lilla maltesertanten :)


Kommentarer
Postat av: Anna & Flattgänget

Kan tänka mig att det var svårt att fixa en golden. Det är lika mycket jobb på en flatt, men har man en trimmad flatt är dem bara för vackra och man har något i snöret att vara stolt över:)

2009-10-03 @ 12:55:31
URL: http://modig77.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0