Klassfoto

Imorgon är det fotografering av klassen i skolan.
Och de stora frågorna är såklart;
# Vad ska man ha på sig?
# Vad ska man ha för frisyr?
# Vad ska man ha för posé?
Och den största frågan!
# Vad ska Kingen ha på sig?

Ja, ni läste rätt. I skolkatalogen har vi inte bara en gruppbild på oss elever i klassen,
utan även en bild där också vovvarna är med. De tillhör ju också klassen :)

Så nu är den stora frågan, vad ska Kingen ha på sig?
Kommentera gjärna vad Kingen ska ha för outfit :D

De två tidigare åren har Kingen varit "naken", och som ni med svarta vovvar vet: svart blir inte bra på kort. Därför ska Kingen ha på sig någon outfit, som inte är svart. Och självklart måste ju den one and only Kingeling sticka ut på sitt klassfoto, och ha kläder på sig :)

Vovvarna kommer säkert tycka att det blir jätte kul att träffa hela flocken igen!

Som ni ser på bilden så sitter Kingen i mitt knä, och jag har på mig en svart jacka.
Ingen bra kombination^^

Jag lånar en bra kamera imorgon så jag kan dokumentera dagen :)


Dagens inköp/ Dagens tips

Idag slutade jag tidigt på praktiken, så jag åkte till Hundskafferiet ;)

Hundskafferiet som i dagarna fyller 1år har massa rabatter och erbjudande just nu!
  • Prova IAMS hundmat till födelsedagspris! 49 kr för 3 kg eller 199 kr för 15 kg. Ordinarie pris är 139-469 kr.
  • 6 kg valfri EverClean kattsand samt 1,5 kg IAMS kattfoder för 109 kr (ord pris 119 kr respektive 189 kr)
  • 75 kr rabatt på alla Hill's 1,5-5 kg torrfoder till hund eller katt.
  • 125 kr rabatt på alla Hill's 7,5-15 kg torrfoder till hund eller katt
  • Alla pälsvårdsprodukter (schampo, balsam, m.m) 25% rabatt
  • 50 kr rabatt vid köp av minst 3 kg foder från Pro Plan
  • Köp valfritt halsband, så får du 25% rabatt på valfritt koppel
  • Graverad id-bricka med din hunds namn eller valfri text/telefonnummer 39 kr (ord.pris 89 kr)
  • Köp 15 kg ProPlan hundfoder och få en praktisk och snygg fodertunna på köpet!

Dessa erbjudanden gäller till och med lördagen den 10/10 eller så länge lagret räcker och kan inte kombineras med andra erbjudanden eller rabatter.

Som stamkund kan man även få ett VIP-kort där man får 10% rabatt på det man handlar :D

Dagens inköp nr1
Det blir bara kallare och kallare, så det gäller att vara redo med vintergarderoben. Denna supersnygga jacka (ESKIMO) från Puppia kostar 649:-, och man får då en underbart mjuk och varm vinterjacka som vovven kan mysa i i höst/vinter :) Finns i färgerna röd, svart och rosa*
  

Kingen fick den svarta :)

klassiska puppiaposén ofc ;)

Dagens inköp nr2
Men kylan kommer även snart julen! Jag vet att det är ett tag kvar, men jag gör som IKEA och börjar tidigt med julen ;) I årets kollektion har Puppia tänkt till, att de söta julkläderna de har kanske är lite väl varma inomhus och att kanske inte är något för tjockpälsade raser. Då är deras nya JUL-selar ett bra allternativ, och när jag fick tjuvkika på dessa så kunde jag självklart inte hålla tassarna borta ;)
SANTA HARNESS A kostar 329:-, och tillhörande koppel SANTA LEAD för 189:- 
De finns i juligt rutigt, eller diskretare helrött tyg :)
  

Kingen fick den rutiga :) vad tycks?

När vi ändå är inne på ämnet JUL så finns nu fantastisk söta rasprydnader att hänga i julgranen nu på Bamses Bollar! Så vill du ha din favorit ras i granen, eller några andra härliga hundrelaterade julsaker, tryck HÄR :)

Har du en Bichon frisé så skulle väll denna passa i granen? ;)


praktik

Det bara blåser och blåser, så det gäller att både hund och ägare tar på sig varma kläder på promenaden så man inte blir sjuk. Men det finns väll knappaste något skönare än att komma in från en kall och blåsig promenad, och sätta sig i soffan tsm med vovven med en filt och en kopp kaffe ;)

Idag på praktiken har det kommit in en malteser, en golden retriver, en strävhårig tax och en dvärgschnauzer. Jag gjorde mest på den söta lilla maltesertiken. Trots att hon var väldigt gammal så var hon jätte duktig, men med så gammla hundar så måste man ta det väldigt lugnt och låta de vila såfort de blir lite stressade. Det var väldigt intressant att göra golden retrivern. Många tror inte att det finns så mkt att göra på en golden, men det finns det verkligen. Badning, föning, klippning under och runt tassar, klippning av fanor (inkl. svans) och ansikte, klippa klor mm. Svårast var att få honom torr, då deras päls ju är konstruerad för att stöta bort vatten. Så när vi lyckats blöta hela hunden och verkligen komma in genom den tjocka pälsen, så tog det lång tid att föna och torka honom torr igen.

malteser
den söta lilla maltesertanten :)


helgen

Igår var vi som sagt på hästutställning, och det gick jätte bra. Lilla Harley placerade sig på 4e med 39p, av 10st föl. Kingeling tyckte det var roligt på utställningen, hästarna var inte så jätte kul men de besökande vovvarna var mycket intressanta ;) speciellta en liten vit dvärgpudelflicka föll Kingen i smaken^^ Efter utställningen åkte vi till mamma och på kvällen hade vi lite kalas och det kom lite bekanta, vilket Kingen tyckte var trevligt :) fast mest tyckte Kingen om att sitta vid matbordet och vänta på att något tappades, eller om någon gav han lite ;)

Idag åkte vi bussen hem till pappa, dock blev bussen så full att han fick sitta i knät vilket inte är lika bekvämt som att sitta på en egen stol, men bättre än att sitta på golvet iallafall ;)

Jag var så smart att jag glömde kameran hos mamma, så i veckan får ni nöja er med bilder tagna med mobilen..



Hoppas alla mår bra :)


PA på posten

1

Idag kom den efterlängtade formel 1 jackan från Puppy Angel på posten,
som köptes på Tradera :)
Den passar jätte bra, och det lär bli mer PA framöver^^

2

3

   

Imorgon skall jag och Kingen gå upp tidigt för vi ska åka iväg på hästutställning där jag skall visa vårat Nordsvenska sto Omida och hennes föl Harley skall också visas. Självklart följer Kingen med som stöd ;) efter utställningen skall jag och Kingen åka till mamma :)

Hoppas alla mår bra :)

..vill passa på och tacka för alla gratulationer, tack <3



bilder

Nu får jag be om ursäkt för dålig uppdatering igen, men min kamera ville inte sammarbeta med mig igår. Men idag passar det tydligen ;)

Idag fyller iallafall någon 18år, och det är inte Kingen :P om någon inte förstår så är det jag :P hehe

Här kommer lite bilder från morgonens promenad, det regnade och var tråkigt så Kingen fick ha sin regnjacka (Base jumper, rain coat) från Puppia, och Deava fick ha "vinterjacka" (Genuine) från Puppia, jag behöver verkligen köpa en egen regnjacka till Deava snart.. Jag hade tänkt att ta på Deava regnoverallen från Theo, men den gillade hon inte, så därför fick hon ha vinterjackan^^


Kingen med dagens outfit

Deava med sin dagens outfit

labbarna bus^^

^^

puss på dig Kingen :)

<3

Kingen kamouflerar sig bra ;)

hoppas alla får en bra dag!


pigga av blåst

Idag har det blåst jätte mkt hela dagen, och vovvarna blir jätte pigga och helt galna. De springer omkring som galningar och lekar^^ Blir era hundar lika pigga när det blåser? Kingen som vanligtvis är tråkig och inte alls vill leka, får små ryck och springer runt och leker med Deava och Donna :) Deava har fått för sig någon konstig idé att helt plötsligt på promenaden vända och springa hela vägen hem och vänta utanför på trappan, hon har gjort det nu två dagar på raken men har aldrig gjort det innan. Någon som vet vad detta kan bero på?

blåst


utställningsfin, Rätt eller Fel?

Vist ser de vackra ut, de finputsade utställningspudlarna.
Men av någon anledning tycks pudlar från USA, Japan o.s.v. se mkt vackare ut än pudlar som
syns på utställningar i Sverige. Anledningen till detta är:
"Hund vars päls , nos eller hud har behandlats med ämne som förändrar dess färg eller struktur får ej delta i utställning" gäller i Sverige! Men dessa reglar finns inte/ följs inte i länder som USA mm.
På pudlarna nedan har man bl.a.
blekt pälsen, blekt huden, färgat päls och hud, använt olika hårsprejer mm.
1

3 2 4

Såhär ser en ostylad pudel ut:
gg

Va tycker ni? ..hur långt ska man få gå för att vinna i utställningsringen?
Hur mkt ska man få ändra på sin hunds utseende, om än alls?


Djur dog i övergiven zoobutik

Blir man arg, eller blir man arg!?

"En mängd smådjur har dött sedan en zoobutik på Tjörn övergivits. Enligt fastighetsägaren har butiken stått tom i flera veckor, möjligen ända upp till två månader. Ett stort antal djur har dött under den tiden och enligt DN har bara tre möss överlevt. Det upptäcktes på måndagen då polisen åkt till Vallhamn på Tjörn i ett annat ärende och fastighetsägaren uppmärksammade dem på att ingen varit synlig i butiken på länge. Händelsen utreds nu. Polisen har inte varit i kontakt med den eller de som driver butiken ännu."

taxgubben

Som sagt praktiserar jag två dagar i veckan (mån & tis) på ett hundtrim, Björklunds Trimsalong. Jag har redan lärt mig massor! Jag har fått lära mig trimma (rycka) strävhårshundar, vilket jag inte har haft någon tidigare erfarenhet av :) jag har fått träna på flera dvärgschnauzrar, men idag var det första gången jag skulle trimma en strävhårig tax och.. om man säger såhär, man brukar säga att en dvärgschanuzer är en stor hund i litet format. En hund som ofta gjärna vill bestämma och inte minst är svårttrimmad. Då har man inte försökt sig på en normalstor strävhårig taxgubbe med många år på nacken. Ska du trimma mig? Det kan du glömma, verkade det som han tänkte. Men med mkt tålamod, och en munkorg, gick det tillslut bra och det var en väldigt fin taxgubbe som gick hem med sin husse efteråt :)

how to
rycka*


Top 10

Här kommer Top 10 listan över de just nu vinstrikaste (utställnings) hundarna i USA.
Listan kan jämnföras med de listor som finns i tidningen HUNDSPORT där man ser hur
utställningshundarna ligger till inför Årets Hund :)

1. CH Roundtown Mercedes Of Maryscot, Skotsk terrier


2. CH Allure Blazing Star Alisaton, Dobermann


3. CH Cordmaker Field Of Dreams, Puli


4. CH Toasty's Treasure Island, Golden retriver


5. CH Rokeena Carte Blanche, Petit basset griffon vendeen


6. CH Winfall Brookwood Styled Dream, Boxer


7. Smash Jp Moon Walk, Toy pudel


8. CH J’Cobe Kemosabe Vigilante Justice, s.h Fox terrier


9. CH Tamarin Tug, Affenpinscher


10. CH Galilee's Pure Of Spirit, Riesenschnauzer


träning en sommardag

Idag har det varit riktigt varmt och härligt hela dagen, känns nästan som sommar  (kanske sista varma dagen i år?) så vi har tillbringat nästan hela dagen utomhus. Skogspromenader, spår i skogen, freestyle-, klicker- och lydnadsträning :) Jag har tränat mkt freestyle med Donna då hon nästan "bara" kan grundmomenten, jag behöver lära henne något "speciellt". Kingen kan bl.a. gå på bakbenen baklänges och andra grejer som ser "häftigt" ut för domarna och publiken. Donna har nu iallafall nästan lärt sig att stå på bakbenen och luta ryggen mot mig och backa när jag backar. Tillslut kommer jag flytta mig lite så hon till slut kan backa ståendes utan att luta sig emot mig.. detta är tanken iallafall ;)  

deava
valpis Deava :)


5 visste du att?

Visste du att i USA och i andra länder där kupering är tillåtet kuperar pudlars svansar! Man kuperar ungefär en tredjedel av pudlarnas svans, men det syns knappt eftersom de har så mkt hår på svansen. Men en kuperad pudel har en mer bollformad "boll" på svansen medan en pudel med lång svans har mer ovalrund "boll" på svansen. Detta syns mest på storpudlar..

Visste du att många raser skiljer mellan länder? t.e. Shih tzus i USA har mkt längre och rakare ben än svenska Shih tzus, taxar i USA har också länge ben och även längre kroppar och mer päls (de långhåriga) än taxar i Sverige. mm.

Visste du att vinthunds rasen Saluki sägs vara en av de äldsta hundraserna? Det finns fynd från områdena nära staden Mosul i norra Irak, som tyder på att Salukin sett likadan ut i ungefär 7000 år.

Visste du att småhundar drömmer oftare än stora hundar? Av någon egendomlig anledning har små hundar visat sig drömma oftare än stora. En dvärgpudel kan drömma så ofta som vart 10:e minut, medan en Mastiff eller en Irlänsk varghund drömmer med upp till 1 1/2 timmes mellanrum.
Precis som hon människan hänger drömmar ihop med åldern och valpar drömmer således oftare än vuxna hundar.

Visste du att 2 469 hundar användes i forskning i Sverige under 2006? Jag tänker inte gå in på djurförsök, utan säger bara att jag helt är emot djurförsök....


Dagens outfit

Dagens outfit
1

Dagens outfit

# linne från (Spring) från Puppia/Pupstore
# halsband från Luxo
# Charm i form av en krona från Tradera
# Rosett från My One

2


vovve.net



Från och med idag hittar ni oss även HÄRvovve.net :)
Här kommer ni kunna läsa samma saker som här,
och även lite repriser från denna bloggen här på blogg.se*

h


var är Kingen!?

Ikväll på kvällspromenaden blev jag jätte rädd. Jag fick ett sms som jag läste och när jag tittade upp igen så såg jag bara Donna och Deava, var är Kingen!? Jag försökte se mig omkring efter honom i mörkret men ingen Kingen syntes till. Tankarna började komma om hur han springer efter ett rådjur i skogen och kommer bort och blir skadad och..... Jag står och ropar: KINGEN! Kingen kom! Nu går vi hem! Kingen! Kingeling! BÄBIS! KOM! Precis när jag tänkte gå hem och lämna Donna och Deava och hämta en ficklampa hör jag hur det prasslar i några buskar, och ut kommer en smaskandes Kingen munnen full med gud vet vad..

..herregud vad jag älskar den lilla skiten^^
:)

hundcafé

Ni kan ju gissa om jag blev glad när min kompis Phoebe berättade om ett nyöppnat café där hundar är tillåtna i Göteborg! Det heter Red Coffee och finns på Skanstorget 10, ganska nära Haga :)
I sommar har vi med hund i Göteborg fått fika på uteserveringar vilket är helt ok om det är fint väder, men nu när kylan börjar komma är det ju perfekt att ta med sig vovven inomhus för lite fika^^
Äntligen börjar vi här nere komma ikapp HundSthlm!

cafe


Tradera

Till Förstasidan
Tänkte åter igen tipsa om
Tradera och tänkte lägga ut de annonser på
hundprodukter som jag tycker verkar intressant,
allt för att kanske just du ska göra ett bra fynd :)
Bilderna är länkar till annonserna!

1
Tröja från Puppia i storlek L, just nu 89:-
2
Tröja från Puppia i storlek S, just nu
50:-
3
Tröja från Puppia i storlek XS, just nu
50:-
4
Regnjacka från Puppia i storlek S, just nu 50:-
5
Velourdress från Puppia i storlek S, just nu 50:-
7
Vinterjacka från Puppia i storlek M, just nu
275:-
pa
Myströja från Puppy Angel i storlek M (motsvarar ungefär Puppias S),
just nu
69:-

Skynda och Fynda på Tradera :)


sorgligt skvaller

En av Hollywoods kändaste kändisvovvar Daisy Simpson har blivit tagen av prärievargar!
Men hennes ägare, Jessica Simpson, hoppas på det bästa och har skickar ut
info om sin lilla vovve på Twitter ihopp om att hon fortfarande lever..

I måndags twittrade Jessica Simpson:
“My heart is broken because a coyote took my precious Daisy right in front of our eyes,”
 “HORROR! We are searching. Hoping. Please help!”

Jessica fick Daisy som är en blandning av pudel och malteser,
från sin f.d man Nick Lachey 2004.
Och hon brukar ofta fotograferas med Daisy under armen eller i sin Louis Vuitton-bärväska..
jd
Jessica Simson och hennes älskade Daisy


härligt väder och smutsig hund

Idag har vi bara njutit av det härliga vädret :) Hundarna blir väldigt pigga av det fins höstvädret och springer omkring, och t.o.m tråkmånsen Kingen har rejsat runt lite och lekt med Donna och Deava^^
Bilden nedan är tagen på dagens långpromenad. Vi gick 1h i skogen tills vi kom ut på ett kalhygge där Donna spang omkring som en rikig jakthund och nosade. Kingen som är lite fin i kanten* gick precis efter mig för han tycker inte det är så roligt att hoppa omkring bland fallna träd och ris. Plötsligt hörde jag ett plask bakom mig, och det var Kingen som stod med alla (nybadade och fönade!) tassar i en dy-bäck och väntade på att någon (läs; mig) skulle hjälpa honom upp.. Så det var bara att le och vara glad och gå hem och bada och föna tassar igen ;)

När vi kom hem lämnade jag Kingen och Donna och tog med mig Deava (som självklart inte varit med på långpromaden) och gick ut i skogen och tränade följsamhet, d.v.s. jag gömmer mig bakom ett träd när Deava inte ser och väntar på att hon letar upp mig, och när hon gjort det blir det "fest" ;) 
:)
Donna och Kingeling

Hoppas alla haft en bra dag :)

rasrelaterade outfits

Jag tänkte börja med inlägg där jag tipsar om rasrelaterade hundkläder, halsband mm.
Ni får gjärna komma med förslag på vilka raser jag ska leta upp outfits till :)
Självklart börjar jag med Amerikansk Cockerspaniel ;)

Skaparna av Puppy Angel är själv ägare till 3st Amerikansk Cocker spaniels,
och en pekingese*
Så några av PA´s kläder har just "amris"-tryck på :)

Cocker Hood T-Shirts:
pa
Native Land England:
8,99 dollar HÄR
pa
Andra märken^^
Cocker Spaniel (American) - Simply The Best Pet Tee
27,50 dollar HÄR

best

Självklart finns det massor av snygga rasrelaterade halsband mm på Bamses Bollar :)
Darling Halsband
115:-
bb
Darling koppel och halsbandset
275:-
bb

Dessa snygga halsband kan du beställa HÄR
1
    4

3    2 

Charm att sätta i hundens halsband eller vrf inte i ditt egna?
Du hittad denna HÄR
charm


klickat hem

Tradera har jag klickat hem denna jacka (F1 Jacket - Black) från Puppy Angel,
Den finns att köpa HÄR för 499:-
Men på Tradera köpte jag den för 169:-
pa
finns i färgerna svart och i rött* 


Praktik

Igår (måndags) var det inne en svart dvärgschnauzervalp som skulle trimmas (ryckas*) för första gången. För att vara så ung var han jätte duktig, men det gällde att ha tålamod när den lilla valpen inte ville stå på trimbordet mer ;)
valp
:)
Bilder från idag.
Trimsalongens ägares hundar:
1
en import, därav de kuperade öronen*
3
promenad i det härliga vädret :)


Pälsvårdsdag

Igår var det lite krångel med bloggen, därav ingen uppdatering. Men nu är vi tillbaka :)
Här kommer de utlovade pälsvårds bilderna:
1
före-bild*
2
..efter rakning med 3mm´s skär*
3 4 5
Borstning, kardning och kamning^^
bad
bad*
6
ett orört ben och ett färdigfönat ben*
slut
Färdigt* :)

bilder

Idag har det varit fint väder :) så det har blivit massa freestyle- och agilityträning. Jag har även haft en pälsvårdsdag och rakat, klippt, badat och fönat Kingen :) bilder på detta kommer imon*

Här kommer lite bilder från dagen:
dd
Deava och Donna :)
king
Kingeling på skogspromenad :)
donna
Donna :)
pinne
dela är bäst^^
king
Kingen med sin älskade pinne :)

Hoppas att alla haft en bra dag

katt-kompis

Får be om ursäkt för dålig uppdatering, men igår var jag bara hemma i en kvart efter skolan för sedan tog jag och Kingeling bussen till min kompis Linda  där vi sov över :) våran kompis Camilla och hennes små vovvar Glittra och Pepsi var också där på kvällen.. Det blev en mysig filmkväll^^

Kingen och våra katter brukar gå ihop lika bra (läs; dåligt) som "hund och katt". Men Kingen springer bara efter katter som springer iväg, vilket våra gör. Så när vi var hos Linda och hennes katt som är van vid hundar inte sprang iväg, så bryde sig knappt Kingen om den :)
buss
Kingeling på bussen*
pepsiglittra
Pepsi och Glittra, som väldigt gjärna ville fram till Lindas katt ;)*
katten
katten höll sig borta från tv-rummet ända tills Glittra och Pepsi åkte hem,
då kom han in och somnade i soffan tsm med Kingen*
kingenokatt
Kingeling och katten myser på morgonen*

Hoppas att alla haft en bra dag :)

Agility

Idag åkte jag, Kingen och Donna till Kallebäcks brukshundklubb och tränade agility i det fina vädret med mina kompisar och deras hundar: griffonen Pepsi, mittelspitzen Glittra, engelska springern Chessie och berner sennen hundarna Enya och Bellis :) Det var väldigt roligt och Kingeling var jätte duktig, han koncentrerade sig bra trots de andra hundarna och han var super snabb^^. Donna som jag inte har tränat så mkt med var också jätte duktig. Helt orädd sprang hon över balansen och hon hoppar jätte högt över hinderna, ingen risk för rivning där inte ;)
Tyvärr glömde jag kameran hemma, så här kommer lite dåliga mobilbilder*
balansen
Kingen på balansen :)
balansen
balansen*
hopp
hopp*
tunneln
tunneln*
a
A-hindret (taket)
donna
Donna var så trött efter träningen att hon sov hela bussresan hem

Hoppas alla haft en lika bra dag som vi :)

Nyhetsbrev Pupstore

pup
NU finns det mesta från Puppias höst- och vinterkollektion i lager :)
http://www.puppia.se/PuppiaFW2009.pdf

Nu i veckan får även Pupstore in Succé rullkopplet FLEXI ROCK STAR som har kommit med två nya motiv: ”BORN TO BE WILD”, ”HOT DRAGON”. 
      fle2     fle

Om man skriver koden: NINJA i kassan,
får man 60% rabatt på vinterjackan Ninja om man köper för över 200:- i shopen :)
jackorninja


praktik och dagens inköp

Idag var det jätte kul och lärorikt på praktiken :) Jag har fått börja lära mig hur man trimmar (rycker pälsen) en dvärgschnauzer. Och det var jobbigt kan jag lova, men träning ger färdighet".. Jag har även badat och klippt tassar och fönat schnauzrar och jag har tittat på när hundfrisören gör iordning en av sina hundar inför en utställning :D


Efter praktiken åkte jag till Hundskafferiet som har börjat få in sina nyheter från Puppias höst- och vinterkollektion! Dock hade de inte fått in allt än så jag väntade med ett köp från denna kollektionen även om jag såg sånt som Kingen (jag*) vill köpa. Men lyckan var stor när jag hittade Puppia-selar för 50% av priset i Rea-lådan :D

Jag köpte en svart Dotty Harness A och en grön Soft Harness, för 142, 50:-/styck ^^
dotty
Dotty Harness A
soft
Soft Harness

Hoppas att alla haft en härlig dag :)


praktik

Idag på praktiken hos Björklunds Trimsalong har jag lärt mig att kamma underull på schnauzer :) Jag har även klippt mellan tassar på schnauzer och badat en pudelblandning. Dagens utmaning var att klippa mellan tassarna på en 5månaders schnauzervalp (stor hund i litet format).
schnauzer
söta dvärgschnauzrar :)

härligt väder

Idag har det varit härligt väder, så vi jag och Kingeling har varit ute i solen och tränat massa freestyle. Kingeling har äntligen lärt sig ett nytt freestylemoment som vi tränat på länge (youtubeklipp kommer). Lite lydnad med Donna och lite baskommandon med Deava har det också blivit..
Här kommer lite bilder från en utav dagens promenader: 
kingen;)
Kingeling ser ser ut för han får solen i ögonen ;)
deava
Deava :)
skogen
Kingeling posérar i skogen ;)
donnaochdeava
Donna och linnslusen Deava ;)

Hoppas att alla haft lika fint väder som oss"
kramar

ännu en regnig dag

Även idag har det regnat nästan hala dagen, men några uppehåll var det och då passade jag på att promenera med vovvarna" Idag har jag rakat Kingens ansikte, hals och mage med ett 3mm´s skär, och jag har "klippt upp" och klippt topparna på håret på huvudet :) Även öronen har fått sig en rensning (rakat kort runt öronöppningen, ryckt lite öronhår och tvättat med öronrens)..
kingeling*
:)
Dagens sovposé ;)
sovposé

Hoppas alla haft en bra dag :)

bilder

Idag är det jätte tråkigt väder! Regn, regn och åter regn..
Kollade igenom lite bildfiler på datorn och va roligt det var,
nästan som att läsa en gammal dagbok :)
Många minnen som man helt glömmt bort minns man igen när man ser bilder.
Och herregud va många olika frisyrer Kingen haft ;)

Här kommer några gammla bilder på Kingeling..

3

1

4
Kingens första sommar hos mig :)
2
utställningsklippt
5

6

7
nalle? ;)
8
första dagen för Kingen i skolan :)
9

10
Nikita och Kingeling
11

Brukar ni titta på gammla bilder och minnas?


Le Chien 3års Jubileum

Le Chien
Många hundmode-webbutiker har försvunnit lika fort som de kommit,
men en av de stora webbutikerna som lyckats hålla sig kvar är Le Chien!
De firar nu 3års jubileum, och vi säger GRATTIS :)

Le Chien firar sitt jubileum med att erbjuda alla sina kunde på 15% rabatt
på hela deras sortiment.
(Gäller från och med idag och t.o.m. 090906)

Skumpa
OBS! För att få rabatten måste du ange kod

FIRA3

i kassan i rutan "Erbjudandekod/presentkortskod".
Klicka därefter på "Bekräfta kod".


Freestyle/klickerträning

klickerträning



klippet under: NM-vinnarna Sini med sin sheltie Sonic, de tävlade för Norge på NM (Nordiska Mästerskapen) i Freestyle på MyDog i år. Det som Sonic gör på "grejen?" i mitten och i slutet på Sini, är vad träningen i filmen ovan ska resultera i, förhoppningsvis ;)


Dagens outfit´s

Dagens outfit´s
1
Kingen har på sig en stickad jumper (Stripey Jumper-Navy) från T&A.
Deava har på sig en stickad jumper från Rusta.
2
Jag hade tänkt att vänta med att inviga den nya jumpern på Kingeling,
men idag blåste det så kyligt att den fick bli dagens outfit :)
Deava tycker att det är härligt att slippa kalla vindar och mysa omkring i sin jumper"
..och man vill ju se ut som brorsan ;)
:)
Kingeling och Deava hälsade på lilla shettisen Belinda :)


Dagens inköp


Idag var vi som sagt på Hundskafferiet där vi köpte denna stickade jumper (Stripey Jumper-Navy) från Tabitha & Angus som det var rabatt på: 195:-, 136:- :) Den är jätte mjuk och härlig, och passar perfekt till höstens kalla dagar och även till vintern, kanske under vinterjackan.. ;)
1
posering"
puppia ;)
den vanliga puppia-posén ;)

Ledig = Göteborg

Idag var jag som sagt ledig från praktiken, så jag och Kingeling åkte ner till Göteborg där vi träffade Jenny :) För att inte behöva utstå en varm och trång bussresa, så tog vi tåget till Gbg och Kingen tyckte att det var skönt att ligga och sträcka ut sig"

Det har varit jätte varmt och fint väder hela dagen. Inne i Göteborg var det lite väl varmt men sen när vi åkte till Slottskogen blåste det skönt" Innan Slottskogen gick vi till
Hundskafferiet som tyvärr inte hade fått hem den nya kollektionen från Puppia ännu, men ett köp blev det iallafall ;) Där träffade vi även min kompis Phoebe (ägare till blandisen Oriel) som praktiserar där.. I Slottskogen letade vi länge och omsorgsfullt efter en bra fikaplats, vilket resulterade att vi satt i skuggan vid scenen och fikade ;) Sedan promenerade vi runt och tittade på alla djuren, vilket Kingen tyckte va roligt^^
tåget-till-gbg
Kingeling sover som vanligt på tåget"
mat?;)
Kingen tigger, inte en ovanlig syn ;)
jenny-kingen-hjortar
Jenny och Kingeling står och tittar på hjortarna*
hjort  älg  knubbsäl
      hjort                             älg                            säl
spårvagn
..en trött Kingeling sitter och tittar ut genom fönstret på spårvagnen :)

Tack Jenny för en trevlig dag" /Jimmie och Kingeling
Hoppas att alla haft en lika trevlig dag^^

RSS 2.0