freestyle

Imorgon ska vi upp tidigt och åka till freestyletävlingen. Och jag måste erkänna att jag är lite nervös. Eftersom detta är våran första klass 1-tävling så har jag inga större förväntningar, och sålänge vi kommer igenom programet så blir jag nöjd. Men när vi idag skulle träna så gick det inte alls som jag ville. Kingen ville hellre leka och hitta på egna grejer :P

I filmen nedan så ser ni ungefär hur programet ser ut. Dock så blir det inte riktigt som det ska. Vi har tränat i en timme innan så Kingen är trött, och jag fryser därför ser jag ut som en stel pinne ;) Imorgon så är det ju inte bara Kingen som ska visa upp sig, men det känns lite konstigt att showa omkring själv på gräsmattan ;)


happy halloween

Kingeling, som förra halloween var en vampyr-vovve^^

Nu i helgen firas Halloween,
och det är inte bara vi människor som kläs ut
många låter även sin hund vara med och fira halloween
med en egen utstyrsel!
klär du ut din hund på halloween?
Här kommer lite bilder som kan funka som inspiration :)





fars dag

Nu är det inte långt kvar tills farsdag, och vad är den äkta fars dags presenten? jo, slipsen! På Bamses Bollar kan man köpa slipsar med sin egna ras som motiv på slipsen :) De finns i två olika färger och i nästan ALLA raser! :)


fast jag undrar om min pappa skulle använt en slips med am cocker spaniel på ;)


:)

Jag och Kingeling har varit hos min mamma i några dagar, och där har Internet krånglat, därav den dåliga uppdateringen. Men nu är vi hemma igen, med ett fungerande Internet :)

Kingen i stallet hemma hos mamma..

Idag när vi kommit hem från mamma, var vi hemma i 20min, sedan åkte vi till Göteborg där vi träffade Linda med springer spanieln Chessie och Camilla med hennes griffon Pepsi och mittelspitz Glittra :)
Först åkte vi till Hundskafferiet där lilla Pepsi fick denna fina sele från Puppia! :)


Efter hundskafferiet gick vi på en promenad i slottskogen :)

Kingeling fick ha sin stickade tröja från T&A i det kyliga men fina vädret :)

Glittra och Pepsi :)

Chessie
Sedan åkte vi till Haga och fikade :)







Kingen Gräddnos? :P

freestyle

Idag har det regnat hela dagen så det blev ingen freestylefilm med mitt program,
men istället filmade jag när vi tränade lite inne :)


Puppy Angel


anmält

så, nu har jag anmält mig och Kingen till freestyle tävlingen som är på söndag nästa vecka. Så nu i veckan blir det träning, träning, träning. Om det är fint väder imorgon så tänkte jag göra en film med freestyleprogramet som jag kan lägga ut här i bloggen :) Det har blivit lite dåligt med uppdateringar här i bloggen på sistondes, men jag skyller på skolan :P

ha en bra fredagskväll^^


bild tagen i somras :)

freestyle - en sport för alla

Freestyle domineras, precis som i de flesta hundsporter, av snabba och smidiga hundraser som border collie, shelties o.s.v. men i just freestyle så bedöms hunden efter sin förmåga, d.v.s att en berner sennen som står på två ben får mer poäng än en pudel o.s.v...
Här är det duktiga freestyleparet Susanne med sin labrador Oskar som fick äran att inviga det första Nordiska Mästerskapet i freestyle, i år på My Dog.


djur

Som vissa av er märkt så dyker det ibland upp andra djur här på bloggen, och anledningen till detta är att våran familj består inte bara utav människor och hundar, utan ganska många andra djur också.. Jag tänkte lista våra djur, hehe..

# hundar: Kingen, Donna och Deava
# katter: Smulan och Turis
# hästar: Omida, Ramida, Harley, Belinda, Casidy, Black Jack, Pur Sang, Pebbles, Simone, Sleipner, Geisha mm.
# kaniner: Pelle, "Boråsarn", Snövit, Gunilla, Smultron Agnes, Bambi och Big Mama
# parakiter: Pojkitza, Ulla och Kurt

Mina föräldrar är skilda, så det är en av anledningarna att vi har så mkt djur. Och att hos pappa (där jag bor mest) har vi uppfödning av hästar och vi har många tävlingshästar. Och hos min mamma har vi ponnyridning :P hos mamma har vi köpt 2nya hästar som jag inte kommer ihåg vad de heter^^ heh


Belinda och Kingeling


pälsvård

Idag har vi haft lite pälsvårdsdag är hemma. Först blev det borstning, kardning och kammning och därefter rakade jag tassarna, som på en pudel. Sedan badade jag honom med det väldoftande vaniljschampot från MASTERPET. Sen blev det föning samtidigt som jag kardade pälsen för att den skall bli så rak som möjligt. Sedan började jag formklippa "bollar" på benen. Tidigare har håret på Kingens tassar ungefär sett ut som på en chinese crested där benhåret bara hänger. Men nu försöker jag få fram "pudelbollar" istället på benen. Kingens päls är ju dock inte lika utstående och är tyngre än en pudels päls så det är liite svårt. Men skam den som ger sig ;) bilder på benen kommer när de är färdigklippta men lite huvudbilder kommer här.....


backslick^^ hehe

färdigfönad, fluffig och väldoftande :)

tack ..

.. snälla Patricia för denna underbara bilden! :)
Orginalet ser ni i det förra inlägget*


fiiina bilder


Dukes matte Patricia
gör jääääätte fina avmålningar av hundar!

se bara på dessa fina bloggvovvar!

  
 

Självklart vill även Kingeling haka på trenden och bli avritad ;)


promenad i Gbg

Idag började min praktik klockan 12, och eftersom min pappa kör mig till praktiken på måndagar då han jobbar i Göteborg då och Kingen är med honom, så tog jag Kingen på en promenad innan praktiken i slottskogen :)



såklart började det regna, så det var tur att jag hade med Kingen regnjacka från Puppia.


Jag gick även till Hundskafferiet där jag tittade och provade lite kläder på Kingen och köpte en kaka till honom :)

Kingen och min kompis Phoebe, som praktiserar på Hundskafferiet

kakor, alla kostar endast 20kr/styck!

Denna äppleformade kaka fick Kingen idag, och det verkade som att han tyckte att den var god ;)

träning, träning, träning

Om 2 veckor är det en freestyletävling som jag och Kingen ska delta i, så nu är det träning, träning och åter träning här hemma som gäller. Tävlingen heter Agria Freestyle Cup och det som är nu om 2veckor är en tävling där man (om man kommer på 1-3e plats) kvalar vidare upp till den stora tävlingen som är på HUND09 i sthlm i November. Jag kanske även ska tävla med Donna, men är inte riktigt säker ännu... Min låt som jag har är Sarah Dawn Finers, Moving On och jag är mkt nöjd med mitt program :) Programmet måste vara mellan 1-3min och min program är ungefär 2,50min. Jag har haft detta program i nästan ett år som jag tränat på det, men har under tiden finslipat och bytt ut vissa moment. Så det som är kvar nu inför tävlingen är bara träning, träning, träning... ;)


bild från freestyletävling på MyDog i år.
Kingen hade liite annorlunde frisyr om man jämnför med nu ;)


Dagens outfit



Dagens outfit:
# formel 1 jacka från Puppy Angel/ Tradera
#
halsband med nitar
# charm från Arken Zoo
#
rosett från Zilla Hund & Katt

lördag = dans ;)
    


Talk To The Paw!

Här kommer lite tips på kläder till den kaxiga hunden, eller hundägaren ;)


"No you sit!" 19.99 dollar HÄR från Ruff Knits


"Talk to the paw" 19.99 dollar HÄR från Ruff Knits


denna jacka ("It´s alla bout me") kostar 49.99 dollar HÄR


"Queen Bitch" för 21.95 dollar HÄR


"Bitch Magnet" för 29.95 dollar HÄR


"Bitches have more fun" för 29.95 dollar HÄR


"I only bite when Ugly people pet me" kostar endast 12.99 HÄR


hundtränare

Nu finns det massor av hundtränare och hundpsykologer överallt på tv, radio, tidningar o.s.v och alla vet tydligen bäst. Men vilken metod skall man välja? Cescar Milan har tagit hundvärlden med storm med sina shhhysande och han är den kändaste och "pupuläraste" men även den mest omdiskterade av hundtränarna. En del av hans träning håller jag med om, och en del håller jag inte med om..

Jag själv lyssnar och lär av ALLA tränare och psykologer, men detta betyder inte att jag använder alla deras metoder i praktiken. Jag använder de metoder som funkar för mig och mina hundar, inte efter hur det passar individerna på tv. "Jag plockar russinen ur bullen", som min lärare brukar säga ;)

Och framförallt! Hundar är individer precis som vi människor. De funkar på olika sätt och samma problemlösningar gäller inte för alla. Kingen som är tuff i psyket måste jag vara "hårdare" mot än mot Donna som redan är undergiven. En undergiven och lågrangad hund, är mkt lättare att "knäcka" än en med hårt psyke.

Självklart skall man vara ledaren över hunden och den skall lyda, säger man sitt så SKA hunden sitta. Men samtidigt skall man inte låte det gå till överdrift. Låt hunden vara hund, med en egen personlighet och ett eget tankesätt. Om man har en robot som går fot hela tiden och bara tittar rakt fram eller på sin ägare istället för att titta på roliga saker runt omkring och inte fattar egna beslut eller har en egen personlighet, har man inte tappat det roliga i hundägandet då?

Min absoluta favorit bland hundtränarna på tv, Victoria Stillwell:
..hon använder bara positiv träning och använder sig mkt av rösten i sin träning. Ni kan söka på hennes namn på youtube så kommer massa filmer med henne. De gick dock inte att klistra in....


Dagens outfit



Dagens outfit:
# hoddie från Dicken´s closet by Petco
#
halsband köpt i butiken pets at home i England
# tofs från H&M


Agility

Nu i höst har jag nästan bara tränat freestyle. Men jag har tidigare tränat mkt agility. Kingen är ganska bra och snabb, men jag skulle behöva gå en kurs med honom innan vi är redo för att börja tävla. Men nu när det är så kallt så ska jag leta efter någon kurs som hålls inomhus, allternativt i ett ridhus.. Även Donna skulle behöva en agilitykurs. Hon är väääldigt snabb och vig och jag tror att hon har alla chanser att duktig inom agility så länge hon får mkt mer träning. Även jag behöver bli bättre på att "visa vägen" mm.


duktiga vovvar


pigg av kallt

Imorse blev man lurad av vädret. Jag tittade ut genom fönstret och det var klarblå himmel, tog på sig en lagom tjock jacka och öppnade dörren för att gå ut med vovvarna.. Men usch så kallt det var ute! Så det blev att gå in igen och sätta på sig tjockare jacka på både mig och Kingen ;)

Trots detta så är det ändå skönt med fina höstdagar, man kan promenera nästan hur långt som helst med hundarna utan att bli trött och hundarna blir riktigt pigga :) Perfekt för träning!

Synd bara att det nästan är mörkt när man kommer hem från skolan så man får skynda sig ut och träna^^

löven är roliga att leka i, men det är tråkigt att bara stå medans husse tar kort ;)

Dagens outfit



Dagens outfit:
# hoddie från Puppia/ The Pet Shop
#
halsband från Puppy Angel/ Tradera
#
rosett från Zilla hund & katt


kallt

Nu är det verkligen jätte kallt, imorse t.o.m snöregnade det!!
Det var en minst sagt ovillig Kingeling som jag fick dra med mig på morgonpromenaden, men labbarnabus höll värmen när de sprang runt och lekte som vanligt. Kingeling fick ha på sig sin tröja från Tabitha & Angus som man kan väckla upp kragen på så den skyddar hela halsen från kyla, likt en halsduk :)

husse det är kallt ute! kan vi inte stanna i den varma sängen?

Det blev lite spring i Kingen när han fick upp ett spår, men efter 10m kom han på att han frös och sprang hem ;)

På praktiken var det en dvärgschnauzerdag, så många att jag faktiskt inte kommer ihåg hur många det var^^ Jag har fått börja lite smått och klippa vinklar, vilket är jätte svårt. Tur att jag har så bra lärare*

När jag kom hem gick jag ut en snabbis med alla 3vovvarna, sen lämnade jag Deava hemma och tog bussen med Kingeling och Donna in till centrum och promenerade till min pappas affär. Jag brukar oftast gå med tog bussen idag för att Donna behöver lite "bussträning" :) Hundarna tycker alltid det är lika roligt att komma till jobbet och hälsa på min farmor som jobbar där + att pappa säljer bl.a. hundmat, så man vet var i affären Kingen håller hus ;)

kylig promenad....

tur att jag har en varm tröja :)

Donna springer runt i butiken och letar efter Kingen...

... och självklart är han vid hundmaten ;)

åååå, hundben låg gömda i hinken^^

Har ni det lika kallt?

Praktik

Idag var det jätte roligt på praktiken, som vanligt ;)
Kunderna var 3st dvärgschnauzrar och denna supersöta yorkie
Före:

Efter:


Dagens outfit



Dagens outfit:
# jacka från Puppia/ Pupstore
# koppel från Puppia/ My One
#
halsband med ben
# rosett

 


glasskaka

Igår blev det ingen uppdatering då jag åkte hemifrån tidigt och kom hem (alldeles för) sent..
Jag var iallafall med kompisar i Göteborg, med jag kände mig så taskig att jag lämnat Kingen hemma så jag gick in på Hundskafferiet och köpte en hundkaka till honom ;)
Just denna ser ut som en glass och kostar bara 20:-


Visst ser den smaskig ut? ;)


Dagens outfit



Dagens outfit:
# t-shirt från Theo/ My One
#
halsband från EzyDog
#
charm i form av kungakrona


som hund och katt

Här hemma har det alltid varit lungt mellan de naturliga fienderna, hundarna och katten. Visserligen har det hänt att en av hundarna sprungit efter katten Smulan, men hon har då visat vem som bestämmer och gett den en behövlig örfil ;) men på senare tid har lilla Smulan verkligen bestämt sig för att hundarna är hennes hatobjekt. Såfort de är kopplade så springer hon fram och retar dem precis så långt ifrån att de inte kan få tag i henne. Och när Deava ska ut på sista kissningen på kvällen själv, så är katten där direkt för att skrämma henne i mörkret.. Smulan sitter t.o.m. utanför fönstret och retar Kingen som står på nattduksbordet innanför fönstret och skäller som en galning^^ Kanske det är så att Smulan gör igen efter alla års förtryck från hundar mot katter, katternas stora hämnd? ;)


Smulan; mjaoo mohaha 


Dagens outfit

På kvällens minst sagt blöta promenad var både husse och vovvar klädda i regnplagg.
Det har regnat från och till sen i eftermiddags men vi har haft tur att det har
varit uppehåll de tidigare promenaderna, men ingen tur hade vi nu på kvällen..
Men som man säger: Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder ;)


Dagens outfit:
# regnoverall från Theo/ My One
#
halsband från Hunter


voff voff från Hollywood

Heidi Montag och Spencer Pratt med sina nya, små valpar Dolly (vit) och Ninja (svart)! :)




Dagens outfit


Dagens outfit:
# tröja, Wonder Boy Hoddie från Puppia/ The Pet Shop
# halsband med strassbokstäver + matchande koppel från NobbyHundskafferiet


voff voff från Hollywood

Skvaller om att The Hills-paret Heidi Montag och Spencer Pratt har köpt hund, eller rättare sagt 2st tycks vara sant. De båda var nämligen i en Louise Vuitton-butik på Rodeo Drive, och tittade på LV-hundväskor..

Vi som följt The Hills vet att Heidi en gång fick en liten chihuahua vid namn Bella, vad har hon tagit vägen tro?


Spencer i bakgrunden, och Heidi tar en titt i LV-hundväskan


Tema - Twilight



För oss inbitna Twilightfans finns det faktiskt kläder till vovven,
som visar hur mkt vi är beroende av just Twilight.

Följande t-shirts kostar 18 dollar HÄR

  
  

Dessa namnbrikor hittade jag på ebay
  


Dagens inköp


Idag efter praktiken åkte jag förbi en sväng och hälsade på min klasskompis som praktiserar på Hundskafferiet, och självklart blev det lite shopping ;)

Dagens inköp nr1
Ett matchande koppel till halsbandet med Kingens namn på.
Kopplet är mkt behagligt att hålla i, och ganska kort vilket jag föredrar i stadsmiljö :)
Pris: 229:-

halsbandet och det nyinköpta kopplet :)

Dagens inköp nr2
Jag har länge letat efter en fin namn-bricka till Kingen, men oftast så måste man beställa och med frakt o.s.v. kan det komma upp i en ganska stor summa. På Hundskafferiet däremot väljer man typ och färg i kassan, väntar några minuter, och vips har man brickan i shoppingkassen :)

Kingen fick en blå bricka med namn och mob.nummer. Men Kingen är ju liite speciell, så såklart har han diamanter på andra sidan ;)
Pris: 99:-
 
 

Ni vet väll att man som stamkund på Hundskafferiet,
får ett VIP-kort med 10% rabatt! ;)
Då blir det liite billigare för oss shoppaholics^^

Tema - Betty Boop


Innan jag köpte Kingen så hade jag bestämt mig för att om jag köpte en svart tik så skulle den heta Betty Boop. Än finns det ingen Bettyvovve i mitt liv, men vem vet i framtiden? Om din vovve heter Betty eller om du bara gillar Betty Boop så kommer här lite blandade hundgrejer med temat Betty Boop :)

Kläder

Söt overall för 29.95 dollar HÄR

Tank Top för 19.95 dollar hittar du HÄR

Klänning med Betty Boop (och hennes hund) finns för 28.00 dollar HÄR

Jeansjacka finns HÄR för 30.00 dollar

Tikskydd från 18.00 dollar finns HÄR

Halsband/ koppel

BB-koppel hittar du HÄR för 17.95 dollar

Rosa Betty-koppel för 12.00 dollar finns HÄR

Väskor

Denna bärväska kostar 79.99 dollar HÄR

 
Denna söta LV-inspirerade Betty Boop väska som finns i 2färger, kostar 69.99 dollar HÄR

Övrigt

Keps till vovven med Betty Boop finns HÄR för 14.99 dollar 

Ryggsäck till hunden för 14.00 dollar finns HÄR

Hundskor finns HÄR från 54.00 dollar

Självklart måste den omtalade Betty Boop-garderoben vara med i detta inlägg ;)
Finns för 275.00 dollar HÄR


höstväder :(

När det bara regnar, blåser och är allmänt tråkigt ute är det tur att man har en skön fåtölj att slappa i ;)


MÅSTE i garderoben

Ett MÅSTE i alla hundars garderob är en sele av Puppia-typ

Dessa selar är utformade för att inte skada halsen på något sätt om hunden eventuellt skulle dra. Den enda nackdelen med selen är att den kan tova pälsen på raser som bl.a. pudel :( ..och om hunden gör motsatsen till att dra, d.v.s. blir dragen så är selen inte ultimat. 

Selar från Puppia är de av denna typ som är mest populära. De görs i alla storlekar och finns i nästan alla tänkbara färger och mönster. Men många andra märken har hoppat på trenden och gör nästan identiska selar. Andra stora märken är bl.a. Puppy Angel och Tabitha & Angus. (Det sistnämnda är inte så känt i Sverige, men är ett av de största i England)..

Roligast är ju också om man har ett matchande koppel till sin snygga sele ;)
Kingen har 6st selar från Puppia, och 1 från Tabitha & Angus, men det kommer bli fler^^


selarna från Puppia

Tabitha & Angus
Kingen visar sina selar ;)
   
  

Du kan köpa en Puppia-sele HÄR eller HÄR ;)

Har din hund/hundar en Puppia-sele?


Tradera

Till Förstasidan
Tänkte åter igen tipsa om
Tradera och tänkte lägga ut de annonser på
hundprodukter som jag tycker verkar intressant,
allt för att kanske just du ska göra ett bra fynd :)
Bilderna är länkar till annonserna!


Jacka från Puppia i storlek S, just nu 100:-

Jacka från Puppia i storlek S, just nu
105:-

Sele från Puppia i storkel XS, just nu 43:- 

Sele från Puppia i storlek XS + koppel, just nu 250:-

Regnjacka (röd) från Puppia i storlek M, just nu
249:- 

Jacka från Puppia i storlek ?, just nu 200:-

Jacka från Puppia i storlek M, just nu
149:-

Tröja från Puppia i storlek XS, just nu
99:-

Klänning från Puppia i storlek S, just nu
49:-

Idag valde jag att bara ta med kläder från Puppia,
men det finns såklart massa andra märken, både kända och okända!

Bl.a. finns det just nu på Tradera några Christian Audigier t-shirts till vovven!
  

Skynda och Fynda på Tradera :)


Fotografering och Hundcafé

Idag var det som sagt fotografering på skolan, och Kingen tyckte det var jätte kul att träffa alla vovve-klasskompisarna igen :) Kingens dagens outfit var helt blått för att det skulle bli kontrast mellan hans svarta päls och att han skulle synas någorlunda bra på korten. Vi hade tur i oturen att det började regna först efter vi varit ute och tagit klassfotot med hundarna. Efter skolan åkte jag och Kingen, Linda och Amber, Camilla och Pepsi och Glittra till Hundcafét där vi tog en liten fika. Kanske inte det mest fantastiska cafét, litet, få sittplatser och utbudet av fika var inte så stort. Men det är det värt när man faktiskt får ta med de 4-fota vännerna in.
Efteråt var det så fint väder att vi gick till Haga och tog en fika till (fniss*).. Trots att det var fint väder så blåste det kallt, men som tur var fanns det värmande filtar :)

1
bussen till skolan
    
  Dagens outfit         Chippen              Amber                 Oriel
   
     Oliver                   Pepsi                 Oliver                jag & Kingen

Phoebe och Kingeling :)
  
         Scott                           Glittra            Pepsi, med Kingens rosett^^

skolfotot tagen med en kompis kamera^^ våran lärare vet nog inte vad zoom betyder ;)

Hundcafé - Red Coffee

:)

Jag och Kingeling

finns det nåt käk eller? ;)

Pepsi gillade latté ;)

en hungrig Glittra^^

Amber verkade gilla korgen som fanns på cafét^^

fika på Haga

Glittra, Camilla, Pepsi, jag, Kingeling och Amber :)

grädde är muums ;)

RSS 2.0