regnig måndag

Idag har jag varit ledig från praktiken, så jag tänkte att jag skulle träna med hundarna, och åka in till gbg för lite shopping på hundskafferiet med Kingen.. Men, såklart har det regnat hela dagen så de planerna förstördes.. Istället har det blivit klickerträning inomhus och blöta promenader. Fast det gick ingen nöd på Kingen, som nog tycker det är bra när det regnar så han kan ligga och sova hela dagen ;)

-stå inte där och ta kort, kom hit och klappa mig istället! ;)
Ni kanske minns när Deava fick ha kläder som var för små för Kingen?
Nu får hon istället ha de kläder som är lite för stora för Kingen :P

-Är jag inte söt? ;)

Ha en trevlig måndagskväll^^

supertävling!


Posh Poodlebloggen har nu en tävling i samarbete med Posh Pooches,
där man kan vinna ett presentkort för 300kr!!
Julklapp till vovven! ;)
vinnaren utses 20dec, för mer info besök Posh Poodle..


Dagens outfit

Trevlig första advent!"

Dagens outfit:
# jacka (ESKIMO) från Puppia/Hundskafferiet
# "diamant"-halsband från Lundgrens
PUPPIA - ESKIMO


freestyle-video

Här kommer videon som visar det freestylemoment jag lärde Kingen igår. Jag använde klicker och sa ligg, och väntade tills han började böja på huvudet *klick* och godis. Så höll de på i ca: 10min tills jag la på ordet: däcket. Jag sa däcket, väntade, Kingen la ner huvudet, *klick*, godis :) lätt som en plätt^^
Detta moment "däcket" är bra att hunden kan om hunden ska "sova" eller något liknande i ett freestyleprogram..

fast om det ska föreställa att hunden sover så kanske det inte är så passande att svansen viftar som i slutet av videon ;)

leka hundfrisör ;)

Förra helgen var vi ju hos min kompis Linda och klippte hennes tibbetanska terrier Diva, idag åkte jag och Kingen dit igen för att klippa hennes tibbe Amber också :)

Kingen med dagens outfit :)
Amber före:

Amber efter:


Amber före:

Amber efter:


hundben :)

Lyckan var total för hundarna när min pappa idag hade med sig hundben när han kom hem från jobbet. Kingen hade dock väldigt svårt för att bestämma sig för vart han skulle ligga och smaska på sitt ben. Han bytte plats från sin fåtölj, min säng, under skrivbordet och mattan, och så höll han på i nästan 30min men tillslut var det tydligen fåtöljen som blev hans val :)
Idag lärde jag Kingen ett nytt freestylemoment, på bara 15min! Beskrivning och video kommer imorgon :)

lampor

I mörka tider som dessa behövs lampor för att lysa upp tillvaron, och de blir så mkt roligare och snyggare med hundlampor! :) hundrelaterad inredning blir bara vanligare och vanligare, och det är ju speciellt roligt när det är rasrelaterat som dessa lampor, som kan köpas här..


julmarknad

Julen närmar sig, sakta men säkert, förutom på Ikea där den pågått sen i september om inte ännu tidigare ;)
Ett bra tips för oss som bor i närheten/i Göteborg är att det ska vara en julmarknad på Skanstorget (ligger över Haga) lördagen den 5e december (kl: 10.17). Där kommer bl.a. Hundskafferiet ha ett stånd där ni kan köpa diverse bra hundartiklar, kanske ni hittar hundens julklapp där? :) Efter shoppingen kan ni efteråt ta med er vovven in på cafét Red Coffee och värma er med lite kaffe, och en kaka eller skinka till hunden? ;)


^^

Idag på praktiken kom det in bl.a. denna shih tzu-hane, som va supersnäll och söt :) han hade lite hudproblem så han fick ha ett specialshampoo som skulle sitta i pälsen i 5min, så jag passade på att fota sötnosen ;)


Idag var det faktiskt soligt en stund! fast bara i några minuter :P nu vill vi ha bättre väder!
Det är så tråkigt att jag åker till skolan/praktiken på morgonen när det är mörkt, och kommer hem på kvällen när det är mörkt. Och inomhus blir bilderna inte alls fina. Därav avsaknaden av dagens outfit-bilder och andra vardagsbilder... jaja, tiden går fort och snart vänder det och det blir ljusare igen ;)

Smulan vs Deava

När jag tog ut hundarna nu på sista kissningen så satt katten Smulan precis utanför dörren när jag öppnade så Deava rusade ut och jagade katten så hon hoppade upp i trädet. När vi gått ut och stängt grinden hoppade hon ner från trädet igen och följde efter oss, och det var bara jag som såg henne. Deava sprang omkring för att hitta en bra kissplats och tyckte tydligen att under ett litet träd och omringat av små buskar var den mest passande platsen. Men helt plötsligt hoppas Smulan ner från det trädet lilla Deava satt under och hoppade rakt på henne. Deava blev så shockad att hon först bara tittade på katten, som såg mycket nöjd ut och som sedan reste ragg och fräste. Då tog det inte många sekunder innan Deava hade sprungit hem igen och satt och väntade på resterande flocken vid grinden :P kan det vara så att Smulan gav igen för att hon blev uppjagad i trädet?


raser

Jag går hela tiden i hundtankar,
jag har bestämt mig för att jag inte ska ha någon mer egen hund innan jag gått färdigt skolan.
MEN, det är ju snart bara ett halvår kvar i skolan :)
..och om jag vill ha en valp/hund från en speciell kennel så måste man ju ställa sig i kö..
Men jag ska nog ändå vänta tills sommaren, eftersom jag inte är riktigt säker på vad jag ska göra efter gymnasiet så är det nog bäst att vänta med hundinköp..
men, drömma kan man ju ;)
som vanligt kan jag inte bestämma mig för vilken ras jag ska ha nästa gång, och när jag väl har bestämma mig så tar det en vecka så har jag en ny favorit ;)
här är iallafall några raser som jag är intresserad av :P

pudel, am cocker, chihuahua, afghan, dvärg pinscher, japanese chin,
chinese crested, italiensk vinthund, shih tzu, papillon, petit brabancon mm. ;)


helgen

I helgen har vi som sagt tillbringat hos min kompis Linda och hennes tibbe terriers Diva och Amber, därav den dåliga uppdateringen (igen) ;) I fredags hadr vi iallafall fredagsmys med idol och någon film :P

Igår (lördag) började vi dagen med en långpromenad, och tro mig eller ej, men det regnade inte(!) :) Sedan skulle vi åka hem till mig för att ta ut Donna och Deava på långpromenad och hämta en rakaparat, men att komma hem var lättare sagt en gjort. Jag, Kingen, Linda, Diva och Amber fick åka 2olika bussar + ett tåg för att komma hem, och för att åka tillbaka igen fick vi åka 3olika bussar, och på varje stop fick vi vänta i minst 30min. Det var minst sagt trötta hundar och hundägare som tillslut kom hem till Linda igen på kvällen. Då kanske det skulle vara skönt att slänga sig i soffan och slappa framför en film, men nej då.. Diva som jag skulle klippa, blev först genomborstad, sedan rakad, sedan badad, sedan fönad och sedan rakad och klippt :P efter 10på kvällen slutade vi och la oss i soffan och tittade på tv (d.v.s. sov) ;)

Idag regnade det såklart, så Diva fick ännu en gång bli fönad innan pälsvården kunde fortsätta. Tillslut var vi iallafall äntligen färdiga, och det såg ut att vara en helt ny hund som stod på trimbordet :P 

bilder från helgen:

Kingeling

Amber och Diva

Kingen, Diva och Amber

Kingen vid en av de många busshållplatser vi suttit vid under dagen :P

Amber och Diva
bilder från klippningen-
Före:

(genomborstad)
work in progress:

(rakad inför bad)
Efter:

(efter bad, fön, rakning och klippning)

vad har ni gjort i helgen?

:)

Igår blev det ingen uppdatering då jag och mina kompisar gick på midnattsvisningen av Twilight & New Moon :) rekommenderas starkt!!!"

Ikväll ska jag och Kingen åka hem till min kompis Linda och hennes tibbetanska terriers :) det ska bli mysig filmkväll, men det blir nog svårt att hålla sig vaken i en skön soffa när man sovit i 4timmar inatt ;)





hundparaply

Regn, regn, regn, regn, regn och lite mer regn. Det har regnat så mycket att bäckarna här hemma är överfyllda och gigantiska pölar (rättare sagt sjöar i miniatyr form) finns överallt på vägarna så på promenaderna får man hoppa omkring som en groda för att inte bli blöt (jag vet att det finns en fantastisk uppfinning vid namn regnstövlar, men mina är det hål i^^) och på något sätt lyckas alla tre hundarna, trots täcken och overall, bli helt genomblöta så nu luktar de sådär (mindre) gott ;) Kanske detta är svaret på frågan? Hundparaply? hmm, det ser ju knappast praktiskt ut och passar ju knappast till mina hundar när de springer lösa i skogen, men kanske en bra idé till stadshunden? Eller vad säger ni, praktiskt eller bara löjligt?

om någon skulle vilja köpa ett hundparaply finns det här :)

praktik

Idag kom det in en Landseer på praktiken :) Landseer är ju egentligen en svart/vit new foundland, som jag ju haft tidigare ;) En stor och snäll nallebjörn, så kan man nog beskriva denna bjässe.. Men det var inget lätt jobb kan jag säga. Att bara borsta ur tovor tog mer än en timme (jobbigt*). Sedan när han skulle badas, ja.. vatten på hund, vatten på mig, vatten på väggar, vatten överallt ;) sedan tog det minst 1 1/2 timmar att få honom torr... men oj så fin han blev efter allt slit^^  men någon new foundlands/landseers uppfödare lär jag inte bli iallafall ;)

landseer :)

godis, kaka och mys

På praktiken idag badade och klippte jag bl.a. en dvärgshnauzer som hete Godis(!), ett så himla gulligt namn. Kingen heter nästan godis, det tror han nog själv iallafall ;) eftersom när jag ropar Kingen så kommer han inte alltid, men om jag ropar godis så kommer han med en gång. Undra varför? ;) hehe

Efter praktiken gick jag in på HUNDSKAFFERIET och köpte en gullig hundkaka, de kostar ju endast 20:-!

Nu ligger vi här i sängen och myser :) men liite trångt är det ;)

Deava, Kingen och Donna :)


helg

Igår tog jag och Kingen bussen till min mamma. Kameran hade vi med, men såklart glömde jag sladden till datorn :P därav ingen uppdatering. Nu är vi iallafall hemma hos pappa igen. Idag när vi åkte hem igen fick vi byta buss i Borås, men den andra kom inte föränn efter en timme, så det blev lite stadsvandring. Vi gick till en djuraffär där vi hittade ett jätte snyggt, brunt koppel med små diamanter på :) dock hade jag inte med några pengar, men nästa gång så ;) Hemma har jag rakat Kingen, men det är inte riktigt färdigt så jag ska fortsätta lite imon, då kommer före- och efterbild..

Kingen igår när han satt och väntade på bussen iförd sig röda mjukisoverall från CAMON..

Idag promenerade vi runt lite i Borås stadspark där kaninen står :P

hund vs katt


hundfrisör ;)

Idag hade min kompis med sig sina hundar till skolan, där jag klippte henns griffon Pepsi :)
Före:

Efter:



reklamer..

.. med hundar i såklart ;)





blöta hundar

Idag har det regnat hela dagen, och nu på eftermiddagen har det även blivit snöblandat regn. Så någon utomhusträning har det inte blivit idag, däremot lite klickerträning inne. Dagens skogspromenad resulterade i blöta hundar, inte bara pga regnet, utan att Deava ramlade ner i en stor bäck :P

Deava, Kingen och Donna i sina regnutstyrslar från imorse :)

^^

Blir inte så mkt bilder längre för när jag kommer hem från praktiken/skolan så är det redan mörkt och då blir bilderna så dåliga.. Så idag bjuds istället på bilder från praktiken :) Jag har tidigare inte gillat dvärgschnauzrar så mkt, mest beroende på att de jag träffat varit så tråkiga och "gubbiga", men nu när jag verkligen lärt känna de 5dvärgschnauzrarna på praktiken + de många ds-kunder som kommer in på praktiken, så har jag verkligen ändrat uppfattning. Jag tycker de är hur charmiga som helst, och verkligen roliga och påhittiga.

supersöta lilla Alice :)

man känner sig lite iaktagen när man äter lunch ;)

agility-film

Som jag skrev i inlägget nedan var vi idag och tränade agility, här kommer en film :)


agility

Idag åkte jag och min kompis Linda till brukshundklubben och tränade agility med Kingen, Donna och Lindas tibbetanska terrier Diva :) Kingen var verkligen jätte duktig, och även Donna börjar göra framsteg.
jag lägger ut en film senare*

Kingen på A-hindret

Donna sitter och väntar på sin tur

Kingen på tågstationen
´
Donna :)

tävling

Fiona Spoil Me-bloggen har nu en tävling där man kan
vinna valfrt t-shirt till vovven från Pawprint!!

Kingeling är med och tävlar och hoppas på att vinna denna:

Klicka för att visa större bild...
Kanske Kingen tar hem priset som kaxigaste blogg nästa år? ;)


tradera

Till Förstasidan
Tänkte åter igen tipsa om
Tradera och tänkte lägga ut de annonser på
hundprodukter som jag tycker verkar intressant,
allt för att kanske just du ska göra ett bra fynd :)
Bilderna är länkar till annonserna!


rosa vinterjacka från Juicy Couture i XL
199:-


sele + koppel i beige från PuppiaXS
just nu 11:-


väst från Dobas i M (finns även i S och XS på Tradera!)
nu 149:-


västjacka från Dobas i M
nu 219:-


täckväst från Theo i M
nu 16:-


vinteroverall från Theo i M
just nu 51:-


mysoverall från Dicken´s Closet i XS
nu 79:-


klänning från Dobaz i M
nu 139:-


mjuk overall i st 26cm
nu 169:-


tuff denimjacka i S
nu 49:-


strasshalsband 40cm
nu 190:-

mm! :)


Dagens outfit


Dagens outfit:
# houndstooth-jacka från Puppia/The Pet Shop
#
nithalsband köpt på MyDog-mässan

Idag på morgonpromenaden hade det kommit ett tunt lager med snö på marken.
Ingen av hundarna verkade bry sig så mkt om det,
antagligen för att det just var en så liten mängd snö.


Men när vi gick in i skogen fanns där inte ett enda tecken på att det hade snöat




Nu skiner solan här utanför fönstret, så vi hoppas på en fin dag :)
Hoppas att även ni får en fin och härlig dag!


minnen

Idag hittade jag ett gammalt usp-minne, som visade sin innehålla lite roliga bilder från Kingens första sommar hos mig :) Han kom till mig hösten 04 vid 9månaders ålder, och bilderna är tagna sommar 05. Som ni ser så var jag inte så duktig på att klippa hundar i början ;) Den andra hunden som syns på bilderna är Xaya (R.I.P), våran New Foundlandstik som vi hade när Kingen kom till oss. Det känns som om tiden har gått hur fort som helst, och det känns verkligen inte som att Kingen har levt med mig i hela 5år^^ och att Kingen fyller hela 6år 27 dec i år känns helt otroligt, för mig är han fortfarande den lilla unghunden som vi hämtade den dära höstdagen 04...

Kingen och Xaya <3

Kingen och Xaya :)

Kingeling <3

Xaya <3333

overaller

Det mest praktiska vinteroutfiten är såklart overallen,
och de finns även i många olika snygga utföranden :)

Jag själv har tänkt att köpa någon snygg overall från PA*

Här kommer några:

Följande av märkena Puppy Angel och Puppia från Doggie
Sportif PA Emblem Padded Overall - Brun
Sportif PA Emblem Padded Overall - Brun
769:-

PA emblem Padded Overall - Navy
PA emblem Padded Overall - Navy
679:-

Puppia Ski Team - Red
Puppia Ski Team - Red
499:-

Training 4 Legs Padded Vest - Silver
Training 4 Legs Padded Vest - Silver
599:-

För de som är ute efter mer praktiskt än snyggt
finns följande från Hurta att köpa på Divine Dog


329:-


579:-


2 minisar

Har du hört talas om Prazsky krysarik och Russkiy toy? Dessa båda är relativt nya som godkända raser inom SKK, men har snabbt ökat i populäritet. De båda tillhör Grupp 9, Sällskapshundar och både är "dvärghundar" och finns båda i kort- och långthårlag. Även om båda raserna är väldigt små och "kan bryta benen när de hoppar ner från soffan", så är de riktiga hundar med ett hett temperament, likt de flesta minivovvar. När jag såg de båda raserna på en utställning för några år sedan, blev jag helt såld. De är ju bara för söta, och många av dem är t.o.m mindre är chihuahor. Det är ingen ras för mig (inte just nu iallafall), men om du är ute efter en hund i miniform, kanske Pk eller Rt är något för dig! :)

Prazsky krysarik - rasklubb
Russkiy Toy - rasklubb

Prazsky krysarik - korthår

Prazsky krysarik - långhår

Russkiy toy - korthår

Russkiy toy - långhår

tävling

Idag var det som sagt freestyletävling. Det var en kvaltävling där de 3bästa går vidare till Agria Freestyle Cup som äger rum i Sthlm på HUND09. Jag och Kingen blev placerade 5a, vilket jag är nöjd med med tanke på att det var våran första riktiga klass 1-tävling :) Kingen kom snabbt på ute på banan att jag inte hade något godis i händerna, så då var det lite intressantare det som var runt om. Men ändå lyckades jag få honom igenom programet och han tyckte att det var roligt, vilket såklart är det viktigaste :) jag kan trösta mig med att även om vi varit på topp, så hade vi ändå inte placerats oss högre då de som var placerade över oss var så himla duktiga, och det är så roligt att se ekipage där hunden verkligen vill jobba för sin ägare :) Det känns ju lite tråkigt att Kingen nu inte får följa med mig upp till Sthlm i November, då jag ändå ska dit och kolla, men men.. Nu blir det bara att träna mera inför de kommande tävlingarna, och förhoppningsvis blir det freestyletävling på MyDog, där jag även har tänkt att debutera med Donna :)


Kingen blev kär i en tik det första han gjorde när han kom innanför dörren :P så henne satt han och flirtade med under tävlingen, men hans känslor verkade inte vara besvarade ;)


duktiga ekipaget Linn och sheltien Ella blev placerade 2a och går vidare till Sthlm :) grattis!

RSS 2.0